Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/05/2014

El Juanita's Vilanova Sliding Festival comença a lliscar aquest cap de setmana

El Highline és la modalitat més extrema     El Highline és la modalitat més extrema

La plaça de la Vila acollirà exhibicions de Trickline i Highline, i hi haurà classes d'Slackline

Aquest cap de setmana comença a Vilanova i la Geltrú el Juanita's Vilanova Sliding que, a diferència de l'any passat, no es concentra en un sol cap de setmana, sinó que proposa activitats fins a mitjans de setembre.

A banda de les dates, una de les novetats d'aquesta segona edició és l'increment dels esports que es poden practicar. Així, a més del Paddle Surf, el Caiac i les diferents modalitats de monopatí, també hi haurà disciplines tant espectaculars com les bicicletes Fixie's, el Surf o l'Slackline

És precisament aquest darrer esport el que donarà el tret de sortida al festival aquest cap de setmana. L'Slackline és un esport d'equilibri en el qual es fa servir una cinta enganxada entre 2 punts fixes, generalment arbres, i tensada. La diferència amb el funambulisme és que en aquest es camina sobre un cable metàl·lic totalment tens, i en l'Slackline es camina sobre una cinta elàstica plana de nylon o poliester, sense cap eina per mantenir l'equilibri. L'acròbata pot fer salts i moviments molt més dinàmics, i la cinta es pot tensar d'acord al nivell d'experiència de cadascú.

L'organització del Juanita's ha previst que en totes les disciplines esportives hi hagi una part d'exhibició/competició, una part d'iniciació i una part de perfeccionament. Així, dissabte 31 de maig, de 16 a 20 hores, i diumenge 1 de juny, de 9 a 15 hores, es podrà practicar Slackline a la plaça de la Vila, on experts en aquesta disciplina explicaran les diferents tècniques d'aprenentatge a totes aquelles persones que s'hi vulguin iniciar. El preu de la inscripció és de 10 euros i s'haurà de fer on-line.

Paral·lelament, dissabte de 10 a 13 hores, es faran exhibicions de la modalitat de Trickline, amb acrobàcies i salts en cinta a poca alçada. I durant tot el cap de setmana hi haurà exhibicions de la modalitat més extrema: el Highline, on especialistes faran acrobàcies sobre cintes situades a més de 20 metres del terra.

El Juanita's Vilanova Sliding Festival és una iniciativa de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que neix amb l'objectiu d'atraure i promoure a la ciutat noves tendències en la pràctica esportiva. Activitats que tenen en comú el lliscament, ja sigui sobre el terra, sobre l'aigua, o suspesos en l'aire. L'organització de les diferents activitats és possible gràcies a la col·laboració de clubs, entitats i persones a títol individual, com en aquest cas els Catliners.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00