Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/03/2017

La ciutadania escollirà en què invertir 150.000 euros del pressupost municipal

Dilluns comença el període de recollida de propostes, obert a tothom

 L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsa per primer cop una iniciativa perquè la ciutadania pugui proposar i decidir com invertir 150.000 euros del pressupost municipal 2017. Qualsevol persona que vulgui podrà fer propostes relacionades amb l'espai públic o sobre millores d'equipaments municipals i que no superin els 30.000 euros.

El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz, ha explicat que aquesta és una actuació estratègica, "perquè la ciutadania passa de participar a involucrar-se. El que estem fent és una presentació important, és una de les prioritats que recull el Pla d'Actuació Municipal i que serà una realitat aquest any".


Pressupostos participatius 3La recollida de propostes es durà a terme des 13 de març al 18 d'abril, i es podrà fer a través d'una pàgina web o bé presencialment en una desena d'equipaments municipals. El dimecres, 22 de març, es realitzarà una sessió informativa oberta per a totes les persones interessades en conèixer més detalladament el procés. Serà a les 19.30 h al Centre Cívic Geltrú.

Juan Luís Ruiz ha destacat que es tracta "d'una primera experiència, que caldrà veure com funciona, com ha anat, i de cara al 2018 poder millorar." Pel regidor l'objectiu és que "la ciutadania s'involucri en la governabilitat de la ciutat, que hi hagi el màxim nombre de propostes possible".


Després de la fase de presentació de propostes hi haurà un període perquè els tècnics municipals estudiïn les propostes i en una tercera fase se sotmetran a votació. Del 29 de maig a l'11 de juny qualsevol persona empadronada a Vilanova i la Geltrú major de 16 anys podrà votar un màxim de 5 propostes perquè siguin executades.

Els pressupostos participatius és el primer procés que es gestionarà des del nou espai a internet http://participa.vilanova.cat/ Es tracta d'una web que recollirà les aportacions de la ciutadania en tots els processos que es duguin a terme en aquest àmbit d'ara en endavant. "Serà una web de participació per a tots els processos, per relacionar-se amb la ciutadania" ha explicat el regidor.


Pressupostos participatius 2L'Ajuntament ha elaborat un fulletó amb la informació sobre com presentar propostes i tot el què fa referència als pressupostos participatius que es repartirà a tota la ciutat.

A banda de la sessió informativa oberta, també hi haurà dues sessions informatives específiques, una el 14 de marc, amb les associacions de veïns i veïnes i l'altra el dijous 16 de març amb la resta de Consells Municipals.

Més informació AQUÍ

Consulta el Reglament

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00