Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/12/2016

L'Ajuntament cedeix 12 bicicletes a Càritas per a usos socials

Representant de Càritas i de la Policial Local amb les bicicletes cedides Representant de Càritas i de la Policial Local amb les bicicletes cedides

Els vehicles fa més d'un any que estaven al dipòsit municipal i s'havien de desballestar

 L'Ajuntament de VNG ha cedit a Càritas 12 bicicletes que estaven al dipòsit municipal. L'objectiu d'aquesta cessió és poder donar una finalitat social a aquest material que si no estava destinat al desballestament.

Glòria Garcia, regidora de Seguretat, ha explicat que aquesta va ser una proposta que va sorgir de la Policia Local i que, un cop fets tots els requisits legals necessaris "avui fem la primera donació. El destí de totes les bicicletes és el desballestament. Però vam pensar que donar-li una segona oportunitat a algunes bicicletes que estan en bon estat era una bona opció".

Per part de Càritas, Ramon Carbonell agraeix l'esperit de l'Ajuntament i de la Policia Local i creu que es tracta "d'un pas més en la col·laboració". Carbonell es mostra convençut "que les bicicletes podran tenir una segona vida, per persones que no tenen la sort de tenir-ne una al seu abast o no tenen la possibilitat de comprar-la".

La intenció per part de Càritas és posar els vehicles a disposició de les persones que les puguin necessitar, "bé per trobar feina o per desplaçar-se per la ciutat" diu Ramon Carbonell. "Ara haurem de buscar la manera de posar-les al carrer, s'ha de buscar la manera d'arreglar-les, de condicionar-les, malgrat que estan en molt bones condicions". Per això Càritas agafarà com a referència projectes de l'entitat social a altres municipis.

La cessió s'ha oficialitzat en un conveni que estableix que es tracta de bicicletes retirades de la via pública per la Policia Local en "aparent estat d'abandonament i sense que consti denúncia ni coneixement dels seus titulars". Aquestes bicicletes fa més d'un any que estan al dipòsit sense que ningú les hagi reclamat.

Cessió bicis Policia Local a Càritas 2La voluntat municipal, segons Glòria Garcia és anar fent aquests tipus de cessions periòdicament a entitats socials, un cop que jurídicament s'ha trobat la manera de dur-ho a terme.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00