Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/10/2014

El Museu Balaguer ja forma part de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya

La signatura es va fer en un acte al MNAC      La signatura es va fer en un acte al MNAC

El conveni signat desplega el Pla de Museus de Catalunya, que preveu que el Museu Nacional d'Art de Catalunya articuli al seu voltant una xarxa temàtica que aglutinarà els museus d'art del país

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el President del Museu Nacional d'Art de Catalunya, Miquel Roca, i els màxims representats de 13 museus d'art de Catalunya van signar dijous la constitució de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya, que ha de facilitar polítiques comunes de protecció, recerca i coneixement del patrimoni, la formació dels professionals dels museus del país i la col·laboració dels membres de la xarxa en la realització de projectes conjunts.

El Museu Nacional encapçala aquesta Xarxa de Museus d'Art de Catalunya, integrada per la vilanovina Biblioteca-Museu Víctor Balaguer; el Museu d'Art de Girona; el Museu Episcopal de Vic; el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona; el Museu del Cau Ferrat de Sitges; el Museu de la Garrotxa, d'Olot; el Museu d'Art Jaume Morera, de Lleida; el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal; el Museu de l'Empordà, de Figueres; el Museu de Reus; el Museu de Valls; el Museu de Manresa i el Museu d'Art de Sabadell.

La regidoria de Cultura Marijó Riba va signar el conveni, que considera "una molt bona notícia, perquè ens dota d'una eina que permetrà donar visibilitat a aquestes joies que tenim a Catalunya, i que han estat víctimes de les polítiques de centralitat. Ara, tant des de la conselleria com des de la direcció del MNAC, es pren consciència del territori i de què el Museu Nacional d'Art de Catalunya el conformen, també, tots aquests museus". A més, la regidora s'ha mostrat molt satisfeta "perquè aquest conveni donarà aviat els seus fruits. Jo crec que a la primavera ja podrem veure algun d'aquests fruits".

Els objectius principals de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya són la millora en la documentació, coneixement i accessibilitat de les seves col·leccions, i el desplegament de programes de treball conjunts, dins del respecte de la missió específica de cada museu. El treball d'interrelació pretén potenciar la tasca que els centres tenen en la dinamització cultural del seu entorn; obtenir més rendiment dels recursos amb els que compten els museus territorials; disposar d'un lideratge artístic i conceptual que els permeti incrementar el grau d'exigència; i actuar com a aparador de la creació i els artistes del seu territori.

La Xarxa de Museus d'Art de Catalunya desplega el previst al Pla de Museus de Catalunya que es va presentar el març de 2012, i que contempla l'ordenació dels museus registrats en quatre grans "constel·lacions de centres" o xarxes temàtiques, cada una encapçalada pel museu nacional de referència i en la qual hi són tots els museus catalans de cada un dels àmbits: història de l'art, història, contemporaneïtat, i ciències naturals.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00