Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/05/2016

L'Aula de Cinema arriba a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú

Les xerrades es faran el 19 de maig i el 2 de juny        Les xerrades es faran el 19 de maig i el 2 de juny

Aquest projecte col·laboratiu ofereix dues xerrades: 'Anàlisi cinematogràfica', a la Joan Oliva, i 'Primeras partes siempre fueron buenas', a l'Armand Cardona

Amb el propòsit d'apropar el públic al procés de creació cinematogràfica, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i l'Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) posen en marxa el projecte Aula de Cinema, que oferirà un cicle de conferències a diverses biblioteques de la demarcació.

Les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú participen en aquest projecte, juntament amb d'altres relacionades amb el gènere cinematogràfic, com la biblioteca Pau Vila (Molins de Rei), l'Ateneu (Esparreguera), Josep Soler Vidal (Gavà), Mira-sol-Marta Pessarrodona (Sant Cugat del Vallès), Manuel de Pedrolo (Sant Pere de Ribes), i Xavier Benguerel i Sant Gervasi-Joan Maragall (Barcelona).

El projecte té per objectiu difondre la cultura cinematogràfica entre els ciutadans, promoure el rol de les biblioteques públiques com a equipament cultural de proximitat que treballa per l'accés universal a la cultura i, alhora, donar visibilitat a les activitats de la Fundació ESCAC.

En els darrers anys, les biblioteques han fet un esforç notable per crear col·leccions de cinema actualitzades i de qualitat que reforcen el fons documental de llibres, revistes i música, entre altres, de bandes sonores.

Les conferències programades són: "Anàlisi cinematogràfica" (sobre el gènere dels documentals), "Primeras partes siempre fueron buenas" (amb primers curtmetratges de directors avui consagrats), "Oficis del cinema" (una visió general dels diferents professionals que intervenen en el rodatge d'una pel·lícula), i "Art i cinema" (al voltant de pel·lícules sobre artistes plàstics).

A Vilanova i la Geltrú, el cicle s'inicia amb la xerrada "Anàlisi cinematogràfica sobre documentals" que tindrà lloc el dijous 19 de maig a les 18.30 h a la biblioteca Joan Oliva. La conferència anirà a càrrec de Daniel Agudo, membre de l'ESCAC; i de Daniel Jariod, documentalista, professor de l'ESCAC i director artístic del Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus.

El cicle continuarà el 2 de juny a les 18.30 h a la biblioteca Armand Cardona amb "Primeras partes siempre fueron buenas", a càrrec de Daniel Agudo, membre de l'ESCAC; i de Sergi Pérez, exalumne i professor de l'ESCAC, guanyador del Gaudí al Millor Film Català per "El camí més llarg per tornar a casa". Mitjançant unes projeccions de curtmetratges es donarà a conèixer el procés de producció que van experimentar els directors ara consagrats, com Juan Antonio Bayona, a la seva primera activitat professional.

Les darreres conferències del cicle tindran lloc a la tardor.

Aquestes activitats volen complementar l'oferta entorn el cinema a la nostra ciutat i treballar conjuntament amb l'Ajuntament i les entitats com el Cineclub Sala 1, amb els quals ja col·laboren amb el Club de Cinema, el Círcol Catòlic o Junts pel cinema.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00