Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/01/2014

Jornada de formació en l'àmbit de la tecnologia mòbil a Neàpolis

 Ariadna Llorens i Sergi Marcén, en la jornada formativa sobre tecnologia mòbil    Ariadna Llorens i Sergi Marcén, en la jornada formativa sobre tecnologia mòbil

La sessió va abordar les oportunitats laborals que hi ha al país en aquest sector i l'aposta de Vilanova i la Geltrú per impulsar les TIC al voltant de la telefonia mòbil intel·ligent

Una seixantena de persones van assistir ahir dimarts a la tarda a la jornada de formació tecnològica en l'àmbit del mòbil a Neàpolis. La sessió, impulsada per la fundació Barcelona Mobile World Capital, s'inclou en el programa M-talent de la Generalitat de Catalunya. La primera tinenta d'alcaldia i regidora de Societat de la Informació, Ariadna Llorens, va obrir la jornada i va centrar la seva intervenció en "l'aposta que ha fet Vilanova i la Geltrú per la formació tecnològica i, més específicament per les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) aplicades al desenvolupament de la tecnologia mòbil". En aquest sentit, la regidora va posar de manifest que "el Govern municipal creu en aquesta tecnologia com una oportunitat per crear llocs de treball i oportunitats de negoci i d'aquí la voluntat de ser presents des de l'any 2012 al Mobile World Congress de la mà de la Generalitat".

A la jornada també hi va participar com a ponent el responsable de Desenvolupament del sector mobile i de les TIC de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Sergi Marcén. Durant la seva intervenció, Sergi Marcén va parlar de l'estudi que l'administració catalana ha realitzat per poder conèixer el mapa laboral i els recursos educatius en relació a les TIC que hi ha al país "per veure les principals mancances de formació que tenim". Sobre aquesta qüestió, Sergi Marcén va donar a conèixer que entre les conclusions s'evidencia "la necessitat del mercat laboral per trobar professionals amb capacitat per desenvolupar aplicacions però també amb capacitat per gestionar el big data (conjunt de dades que superen la capacitat del software per processar i gestionar aquestes dades en un temps determinat). Així mateix el món laboral de l'àmbit mòbil també cerca serveis professionals associats a la tecnologia mòbil amb capacitat per aplicar diferents metodologies de desenvolupament".

Finalment, la darrera ponència va anar a càrrec de Xavier Rivera, director d'i-Marketing Consulting, que va parlar sobre 'com treure profit del mòbil per a un ús personal, professional i empresarial'. Xavier Rivera va parlar del futur de les aplicacions per a mòbil i web, la tecnologia 3.0 que ha arribat a través dels 'smartphones' i la necessitat d'anar incorporant tota aquesta tecnologia com una eina que millori la nostra vida personal i professional. En aquest sentit Xavier Rivera va dir que segons els experts "l'any 2018 cadascú de nosaltres tindrà almenys 5 dispositius connectats a internet". Entre aquests, Xavier Rivera va citar els telèfons, rellotges, ulleres i polseres intel·ligents.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00