Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/07/2013

Es constitueix el Consell Assessor de l'EFAV

El nou consell assessor està format per representants de les empreses del sector i administracions públiques    El nou consell assessor està format per representants de les empreses del sector i administracions públiques

Aquest òrgan consultiu reuneix empreses i administracions públiques amb l'objectiu d'assessorar l'escola de formació aeronàutica de VNG per adaptar el currículum a les necessitats de les empreses

L'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú ja disposa d'un òrgan consultiu on debatre les necessitats professionals i de formació que requereixen les empreses aeronàutiques a l'hora de contractar Tècnics de Manteniment Aeronàutic (TMA). Aquest migdia s'ha constituït el Consell Assessor de l'EFAV amb representants d'empreses com Airbus, Ibèria, TNT, Vueling, Air Europa, la UPC, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de VNG entre d'altres.

Durant la sessió de constitució del nou òrgan assessor s'ha escollit Antoni Lillo, director general de Servitec-Albatros, com a president del consell assessor. Segons Antoni Lillo "un dels reptes que s'han posat sobre la taula és intentar apropar el món educatiu i de l'empresa". Sobre l'oportunitat que suposa per als joves de VNG disposar d'una escola com l'EFAV que ofereix formació i titulació per obtenir les llicències d'aviació civil de TMA, Antonio Lillo ha afirmat que "en la conjuntura econòmica actual de globalització, les oportunitats laborals ja no estan només al costat de casa sinó que cal tenir molt present la mobilitat entre geogràfica i la formació que ofereix l'EFAV pot generar noves oportunitats professionals per als joves a Catalunya i també a Europa".

Per la seva banda l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras ha parlat sobre la importància que l'administració sigui un agent facilitador per crear ocupació i ha manifestat que "no pot ser que les empreses no trobin professionals especialitzats i per això és fa tan necessàri la creació d'aquest consell que ha de permetre adaptar la formació dels futurs professionals a la realitat de les empreses que els han de contractar". En aquest sentit, la regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens ha explicat que el sector aeronàutic "és un sector en creixement i volem que Vilanova i la Geltrú tingui un pou d'ocupació en el futur donant un nou impuls a l'EFAV". En relació a aquest nou impuls la regidora Llorens ha citat el nou conveni signat amb el SOC de la Generalitat així com també el suport que rep l'escola per part de la Diputació de Barcelona.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00