Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/07/2013

Es renova l'acord amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

Els habitatges serveixen per finalitats socials  Els habitatges serveixen per finalitats socials

L'Agència de l'Habitatge va cedir temporalment 5 pisos a l'Ajuntament de VNG, que a la vegada els ha cedit en lloguer social a les entitats ATRA, Tegar i Caritas

El ple celebrat dilluns va permetre aprovar un nou conveni de col·laboració entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament per la cessió temporal de l'ús de cinc habitatges de titularitat pública administrats per l'Agència. El primer conveni es va signar el 2007 amb ADIGSA, l'organisme aleshores competent, permetent que l'Ajuntament hagi cedit dos pisos a l'associació ATRA, dos pisos a la Mancomunitat per a l'atenció i assistència dels minusvàlids psíquics de la comarca del Garraf, i un al Servei d'Habitatge social de la Parròquia de Sant Joan (Caritas), amb l'objectiu de facilitar l'habitatge a col·lectius de persones vulnerables algunes de les quals necessiten supervisió i tutelatge per desenvolupar una vida el més autònoma possible.

L'Associació ATRA dedica el seu treball a la salut mental, i utilitza aquests dos pisos com un recurs intermedi entre la Llar-Residència Pàdua - ubicada a la nostra ciutat - i la vida completament autònoma, oferint allotjament, supervisió i suport professional a persones amb malaltia mental en un pis integrat en l'entorn normalitzat. Les persones amb malaltia mental severa sovint es troben en dinàmiques familiars conflictives, o amb uns pares ja grans, manca de suport familiar, i en conseqüència s'incrementen els ingressos hospitalaris psiquiàtrics. L'objectiu que té ATRA Clínics és donar un suport inicial integral a la persona a través del seu ingrés en la residència per tal que trobi estabilitat, i posteriorment, per aquelles persones que estan preparades, l'accés a un pis amb suport necessari per a adquirir el seu màxim grau d'autonomia i desenvolupament. Des de l'inici del projecte 11 persones s'han beneficiat d'aquest recurs.

Per la seva banda, la Mancomunitat per a l'atenció i assistència dels minusvàlids psíquics de la comarca del Garraf destina els dos pisos cedits a 8 persones amb retard mental, amb més o menys autonomia per a les activitats de la vida quotidiana; i per a persones que volen viure soles, en parella, o en companyia d'algun amic i que precisen d'un suport personal per a desenvolupar-se en les activitats de la vida quotidiana, tant a la llar com a la comunitat.

Finalment, el pis cedit al Servei d'Habitatge de la Parròquia de Sant Joan es destina a habitatge temporal per a famílies amb una situació econòmica precària i sense habitatge. Mentre dura la cessió, la família rep el suport de l'entitat per a la seva integració laboral i social, amb l'objectiu que puguin accedir a un habitatge de lloguer a més llarg termini.

Aquest conveni té per objecte regular la cessió dels cinc habitatges que ja es troben a disposició de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per possibilitar l'accés a un habitatge públic a aquelles persones del municipi amb especials necessitats d'atenció.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va sol·licitar a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya la revisió de l'import de la contraprestació que actualment satisfà per la cessió de l'ús d'aquests habitatges públics, per això ara s'ha renovat el conveni establint unes noves condicions de lloguer, a un preu més baix. El conveni té la finalitat assistencial de cessió d'habitatges públics a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per al desenvolupament dels seus programes d'habitatge i polítiques socials municipals.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00