Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/03/2009

L'Àgora d'Equitat debat la situació laboral de les dones

La tertúlia va aplegar una trentena de persones   La tertúlia va aplegar una trentena de persones

Les ponents Laura Pelay i Lídia Sandalinas remarquen la desigualtat laboral i l'afectació de la crisi sobre les treballadores

L'Espai d'Entitats TOC va ser l'escenari, ahir a la tarda, de la tertúlia debat Dones treballadores: reptes per al segle XXI, acte emmarcat en la programació de l'Àgora d'Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La regidora d'Educació i treball de l'Ajuntament de VNG, Míriam Espinàs, la secretària de Política Europea i Cooperació Internacional de la UGT de Catalunya, Laura Pelay, i la responsable d'acció de gènere a les empreses de la secretària de la Dona de CCOO de Catalunya, Lídia Sandalinas, van realitzar una radiografia de la situació de les dones en el món laboral.

Durant la tertúlia, que va aplegar una trentena de persones, es va fer incís en la desigualtat entre homes i dones que es segueix patint en l'àmbit laboral en temes com la retribució salarial, la dificultat de les dones per accedir a càrrecs de responsabilitat o la precarietat de professions feminitzades. En aquest sentit, es va remarcar la necessitat de fomentar els plans d'igualtat a les empreses i fer d'aquesta problemàtica un punt important en la negociació sindical.

La crisi econòmica també va ser present a la xerrada, ja que es va parlar de la seva afectació sobre les treballadores. En aquest sentit, les convidades van alertar de l'efecte que pot causar en sectors, com ara el dels serveis, que són majoritàriament ocupats per dones.

Aquesta tertúlia ha estat la darrera activitat de l'Àgora d'Equitat programada pel mes de març. El proper acte previst serà la presentació del díptic Recomanacions per a un ús no sexista del llenguatge, el dimecres 15 d'abril. 


Veure programació Àgora d'Equitat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00