Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/02/2016

VNG es prepara per acollir el Campionat d'Espanya de Patinatge Artístic Xous Petits i Grans

   Presentació del cartell del campionat  Presentació del cartell del campionat

El Grup Xou Petit del Club Patinatge Artístic La Fundació competirà per assolir la primera posició

El CEM Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú acollirà els dies 26 i 27 de febrer el XV Campionat d'Espanya de Patinatge Artístic de Grups Xous Petits i Grans. Un esdeveniment esportiu d'alt nivell que aplegarà els millors esportistes d'aquesta modalitat del patinatge artístic.

Aquest dimarts a la tarda s'ha fet l'acte de presentació del campionat en presència de la Regidora d'Esports de l'Ajuntament de VNG, Blanca Albà, el president de la Real Federación Española de Patinaje, Carmelo Paniagua, el president del Comitè de Patinatge Artístic, Francesc Jansà, la presidenta de La Fundació, Olga Arnau, i la presidenta del Club Patinatge Artístic Vilanova, Alejandra Alba.

El campionat constarà de dues parts. El divendres competiran els equips de Xou Petit i dissabte ho faran els de Xou Gran. Els horaris seran el divendres a partir de les set de la tarda, i dissabte a partir de dos quarts de sis de la tarda. Els matins d'ambdós dies es reserven per fer els entrenaments oficials.

La presidenta del Club Patinatge Artístic, Alejandra Alba, ha explicat que si bé la competició es farà al pavelló principal del CEM Isaac Gálvez, s'habilitarà el pavelló annex del complex esportiu per tal d'instal·lar una pantalla gegant, des de la qual els esportistes puguin seguir les actuacions de tots els grups, una zona d'escalfament pels participants i un espai per a la venda de productes i material de patinatge.

Francesc Llança, president del Comitè de Patinatge Artístic, ha explicat que la participació en aquest campionat serà al voltant dels 600 patinadors i patinadores, procedents majoritàriament de club catalans i gallecs. A falta d'acabar de confirmar el nombre exacte, hi haurà al voltant d'una vintena d'equips de xous petit i un nombre similar d'equips xou grans.

L'alt nivell dels clubs participants ha estat un dels aspectes més destacats per part del president de la Real Federación Española de Patinaje, Carmelo Paniagua, que ha dit que aquesta és la competició més important de les que es fan a tot el món. "Esta es la competición de patinaje de mayor nivel, ya que los clubs que compiten siempre ocupan las primera posiciones en todos los campeonatos europeos y mundiales, eso garantiza que el nivel y la calidad sea inigualable"

Cartell XV Campionat d'Espanya Patinatge Xous petits i gransCarmelo Paniagua, també ha volgut agrair al Club de Patinatge Artístic de la Fundació i a l'Ajuntament de la ciutat, així com a totes les persones implicades d'alguna manera, la bona predisposició, el treball i l'esforç perquè novament la ciutat sigui un referent de l'esport del més alt nivell.

En aquest mateix sentit s'ha referit la Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, que ha dit que ho tenien tot perquè aquest campionat fos un gran esdeveniment. "És una gran ocasió de veure patinatge artístic de gran nivell. A més, ens servirà per promocionar la ciutat entre tots els visitants, que sabem que en seran molts. I tot això lligat a la promoció d'un esport com és el patinatge que porta molts anys practicant-se a Vilanova, i amb un l'equip, el La Fundació, que ha demostrat en repetides ocasions el seu alt nivell i que, en aquesta ocasió, té l'oportunitat d'aconseguir la victòria a casa. O sigui, que ho tenim tot per garantir l'èxit de la cita"

Les entrades pel campionat es posaran a la venda a partir d'aquest divendres 5 de febrer a través de la plataforma Ticketea. Canal Blau Televisió enregistrarà els dos dies de competició, i dissabte a la tarda es podrà seguir a través de la Xarxa de Televisions Locals, l'emissió en directe de la competició dels Grups Xou Grans.

Per tal de fer el seguiment, s'ha habilitat un blog amb tota la informació del campionat, així com també un perfil de facebook i un compte a twitter @Shows2016VNG amb el hastag #Shows2016VNG
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00