Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/04/2014

En suspens l'aprovació d'avanç de pla del sector Eixample Nord

 La reunió del Consell General del consorci Eixample Nord es va celebrar el 14 d'abril       La reunió del Consell General del consorci Eixample Nord es va celebrar el 14 d'abril

L'avanç de pla d'aquest sector és un document inicial que ha de permetre la planificació del desenvolupament però que no suposa que s'iniciï la urbanització del sector

Dilluns 14 d'abril es va reunir el Consell General del Consorci Urbanístic per al Desenvolupament del sector Eixample Nord de Vilanova i la Geltrú amb l'objectiu de sotmetre a aprovació unànime dels membres del consell, l'avanç de planejament d'aquest sector. Es tracta d'un document urbanístic molt incipient, un avanç de pla, que ha de permetre iniciar la llarga tramitació que suposa l'aprovació d'aquest planejament urbanístic, que no la urbanització, d'aquest sector de la ciutat de més de 100 hectàrees de superfície. Durant la celebració del consell general, a l'hora de realitzar la votació d'aquest punt el representant de la Candidatura d'Unitat Popular va posicionar el seu vot en contra deixant en suspens l'aprovació de l'avanç de planejament que s'ha de fer per unanimitat dels membres del consell.

El Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) vigent contemplava el desenvolupament del sector Eixample Nord com a un únic sector de planejament. L'actual avanç de pla planteja fer tres sectors independents, això significa que el desenvolupament sigui més llarg en el temps i per tant s'adapti millor a les circumstàncies de cada moment. El Govern municipal només pretén poder iniciar la tramitació del planejament urbanístic per tal de poder desenvolupar el primer sector, situat a la zona entre torrents per sobre de l'hospital de Sant Antoni, amb l'objectiu de liquidar el deute pendent amb l'Incasol a causa de la permuta de terrenys que Subirats Berenguer tenia en propietat a Platja Llarga.

La situació actual, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, "és conseqüència dels convenis signats l'any 2006 a tres bandes (Ajuntament de VNG, Incasol i Subirats Berenguer) amb l'objectiu de traslladar l'edificabilitat de Platja Llarga a la zona de l'Eixample Nord". Sobre aquests convenis i els compromisos adquirits l'any 2006 per l'anterior Govern municipal, el regidor Giribet entén que hi pugui haver qui els qüestioni "en tant que els 30.000 m2 de Platja Llarga van passar a ser 80.000m2 al nou sector de l'Eixample Nord". Amb tot, Joan Giribet s'ha referit a la responsabilitat que té l'Ajuntament de la ciutat perquè "actualment Platja Llarga continua sent sòl urbà i la preservació d'aquesta zona no estarà garantida fins que s'hagin acomplert els compromisos pendents de l'Ajuntament amb l'Incasol". En aquest sentit, Joan Giribet ha recordat que "l'Incasol ja ha ampliat el termini de venciment d'aquests convenis en diverses ocasions i ha liquidat amb Subirats Berenguer entre el 70 i el 80% del total de la permuta de terrenys acordada, en canvi l'Ajuntament no ha avançat en el desenvolupament del sector Eixample Nord per tal de complir amb els convenis signats". Segons el regidor d'Urbanisme "hem de tenir en compte les conseqüències de no avançar en aquest planejament del primer subsector que podria significar d'una banda que Platja Llarga no pogués ser preservada o bé que l'Ajuntament hagués de fer front al pagament d'entre 70 i 80 milions d'euros a l'Incasol".

El regidor d'Urbanisme confia que aquest projecte de ciutat, que va ser aprovat per unanimitat del Ple l'any 2006, pugui tirar endavant quant al procés de planificació. Segons Joan Giribet "hem de tenir sòl preparat per si aconseguim la inversió econòmica per fer el nou hospital i per no perdre oportunitats".


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00