Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/01/2014

A punt per als Tres Tombs 2014

El cartell, la imatge de portada del programa i el punt de llibre d'enguany es van donar a conèixer en un acte divendres    El cartell, la imatge de portada del programa i el punt de llibre d'enguany es van donar a conèixer en un acte divendres

L'Associació dels Tres Tombs de VNG presenta el cartell i el programa d'actes per la Festa Major d'hivern, que se celebra el 17 de gener en honor a Sant Antoni

Passades les festes de Nadal, Vilanova s'engalana per celebrar la seva Festa Major d'Hivern: els Tres Tombs, que se celebren cada any en honor a Sant Antoni des de l'any 1200.
En un acte celebrat a la seva seu de la Masia en Frederic, l'Associació dels Tres Tombs presentava divendres el cartell i el programa d'actes per aquest 2014.
El cartell ha estat dissenyat per Lluís Amaré, mentre que la portada del programa d'enguany l'ha fet Domingo Àlvarez, i el punt de llibre promocional és obra de Jaume Brichfeus. 

3 Tombs cartell
Imatge del cartell d'enguany

3 Tombs portada
Portada del programa

3 Tombs punt de llibre
Punt de llibre Tres Tombs 2014

Els actes del programa d'enguany s'inicien aquest cap de setmana amb el concert i el ball dels Tres Tombs a La Sala dissabte 11. Diumenge és el dia del pregó –que enguany farà Lluís Amaré- i el trasllat de la bandera, precedits d'una passada de balls i entremesos de la Festa Major vilanovina, amb les cotonines, el drac, els gegants i la moixiganga. A la tarda es farà el concert de Festa Major de la Banda Mestre Montserrat a l'Auditori.

Dijous és la vigília, dia del repic de campanes i el llançament dels morterets. A la tarda Xavier Orriols parlarà a la biblioteca Cardona sobre "El perquè dels tres tombs".

Divendres 17 és el dia de Sant Antoni. La festa gran començarà amb el tradicional esmorzar d'escalfament a la Masia d'en Frederic. A les 10h, toc de crida a ofici i arriada de bandera. Després de l'ofici, a les 12h, es farà la benedicció de cavalls, cavalleries i carruatges, donant inici als Tres Tombs. Els portants de la bandera d'aquest 2014 són Laia Terès i Pere Fort, aquest últim com a banderer de fa 50 anys. El mateix dia, després del dinar del carreter, hi haurà la tradicional sarsuela.

Pel que fa als actes posteriors, s'allargaran fins al 2 de febrer, i inclouen una obra de teatre de l'Escotilló dissabte 18. En l'acte de presentació, el president de l'Associació dels Tres tombs, Jaume Mercadé, destacava una de les novetats d'enguany: a dos quarts de deu de la nit es traslladarà els actors de l'Escotillo des del Círcol Catòlic fins al teatre Principal, "un acte que recordarà el que es feia els anys 1800, quan un carruatge portava els actors a les portes del teatre on els espectadors els esperaven per veure'ls actuar".

Diumenge 19 al matí es farà una cercavila infantil amb la participació de l'Agrupació de Balls Populars, un acte que es repeteix després de l'èxit de l'any passat.
Precisament la regidora de Cultura, Marijó Riba, destacava en l'acte de presentació que "estem aconseguint que aquesta festa s'hagi obert als actes més tradicionals de festa major, combinant actes per millorar-la i tirar-la endavant. Des de l'Associació ho heu sabut entendre, i des de l'Ajuntament estarem al vostre costat". Riba va agrair l'esforç de la junta de l'Associació dels Tres Tombs per haver fet un programa tan lluït i complert malgrat la reducció de pressupost.
Per la seva banda, l'alcaldessa Neus Lloveras va destacar "el sentiment i l'esforç d'aquesta Junta, que organitza la festa any rere any vencent les dificultats, i que mantenen la cultura i el patrimoni que configura la identitat de Vilanova i la Geltrú".

Els actes posteriors a la diada de Sant Antoni també inclouen un concert de l'Orfeó Vilanoví diumenge 19, el ja tradicional concurs fotogràfic, i el dinar de germanor el dia 2 de febrer.

Podeu consultar tot el programa d'actes aquí.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00