Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/06/2015

Es clouen els cursos 2014-2015 de Compex, Compartir Experiències

Cloenda del curs 2014-2015 de Compex Cloenda del curs 2014-2015 de Compex

L'associació descobreix una placa en memòria de Manel Mas, fundador i primer president de l'entitat

Els cursos 2014-2015 de Compex, Compartir Experiències, han arribat a la seva fi. És per això que aquesta setmana passada es va celebrar la festa de final de curs.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, qui va manifestar la seva satisfacció de "compartir un any més la celebració del final de curs, en aquest cas en l'acte de reconeixement a tots els monitors i col·laboradors que han fet possible desenvolupar els tallers i activitats".

Durant aquest darrer curs, Compex ha realitzat un total de 165 tallers, en els que hi han participat 3.400 socis, 103 monitors i 161 col·laboradors. Neus Lloveras ha valorat aquestes dades dient que "són una quantitat extraordinària. Vol dir que s'han ofert opcions d'activitats per a moltes persones grans". Aquest fet suposa que moltes persones grans veuen en Compex una via per mantenir-se actius, per aprendre coses, per compartir coneixements i experiències amb altres persones...

Compex va néixer amb la idea de fomentar l'acció cívica a través del voluntariat, que fossin les persones grans, que compartissin els seus coneixements amb altres persones del col·lectiu de gent gran.

L'acte també va comptar amb el descobriment d'una placa en memòria de Manel Mas Olivella, fundador i primer president de Compex.


Compex, Compartir Experiències

Compex es va gestar l'any 1996, amb la implicació d'un grup de persones grans, amb Manel Mas com a cara més visible. Del gener al juny de 1997 es van impartir els primers tallers.

La proposta va sorgir des de l'Ajuntament, de la mà del regidor competent en aquell moment, Josep Maria Canyelles, que venia d'una trajectòria en el foment del voluntariat des de la societat civil, a través de l'Incavol.

La idea pretenia importar a Vilanova i la Geltrú un model d'entitat de gent gran que estava funcionant molt bé a Barcelona, l'entitat Conex (Coneixement i Experiències), basada en el voluntariat de la gent gran per promoure activitats que beneficiessin el seu col·lectiu.

A Vilanova i la Geltrú es va anomenar Compex (Compartir Experiències), per expressar que els cursos i activitats els impartien persones grans que podien compartir els seus coneixements o experiències amb la resta.

Era un model d'entitat innovador, que pretenia aprofitar l'empenta de la nova era de gent gran que es jubilava essent encara molt activa, estaven sorgint nous perfils de gent gran. Per tant, s'estava obrint un nou camí d'atenció a la gent gran, amb la idea d'aprofitar el seu talent i mantenir-los actius en la societat. Alhora, aquest model generava participació i un marc de trobada d'aquest col·lectiu.

Alguns dels primers tallers que es van oferir des de Compex van ser de bricolatge (fusteria i electricitat), jardineria, anglès, francès, tall i confecció, aquarel·la i dibuix, i tai-chi-chuan.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00