Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/04/2013

Carme Burgués parla sobre l'aprenentatge en profunditat a la Setmana Zona E

La conferència sobre Aprendre amb profunditat va cloure els actes previs de la Setmana Zona E      La conferència sobre Aprendre amb profunditat va cloure els actes previs de la Setmana Zona E

Avui dijous i fins demà divendres al vespre, la tercera edició de la fira a la plaça de la Vila acull tota l'oferta educativa i professional que hi ha a la ciutat i la comarca

La xerrada 'I després de l'ESO, què?' a càrrec de Dídac Contreras, tècnic de l'Oficina Jove i la conferència 'Aprendre i Ensenyar amb profunditat', de la mà de Carme Burgués, doctora en Ciències de l'Educació i professora i formadora de mestres de la UB van posar el punt final a les conferències prèvies incloses en la Setmana Zona E. Ambdues xerrades van donar pas a la tercera edició de la Fira Zona E: sortides educatives i professionals del Garraf que duran avui dijous i demà divendres ha omplert la plaça de la Vila d'una trentena d'estands de centres educatius de la ciutat i de la comarca i també d'activitats paral·leles.

Dídac Contreras va centrar la seva intervenció explicant les opcions que es troba l'alumnat a partir dels setze anys, en finalitzar l'educació secundària obligatòria. El ventall de possibilitats que tenen els joves al seu abast pren diferents camins segons si finalitzen aquesta etapa havent assolit el graduat d'ESO o no. En tot cas, va afirmar Dídac Contreras, "el fet de no obtenir el graduat no ha de ser cap raó per no continuar dins el sistema educatiu ja que també hi ha d'altres opcions formatives adaptades a les necessitats de cada alumne amb l'objectiu que no abandonin el sistema educatiu".

La doctora en Ciències de l'Educació, Carme Burgués va prendre el relleu amb una conferència adreçada als professionals de l'educació. La regidora d'Educació, Ariadna Llorens va ser l'encarregada d'introduir la conferència ‘Aprendre i Ensenyar amb profunditat' tot afirmant que "la Setmana Zona E tenia per objectiu esdevenir un espai de trobada i debat previ a la celebració de la fira per aprofundir en el debat pedagògic". En aquest sentit, Carme Burgués, segons la regidora d'Educació "és tot un referent en l'àmbit pedagògic educatiu".

Carme Burgués va iniciar la seva exposició afirmant que "aprendre i ensenyar amb profunditat significa fer un aprenentatge de competències i això vol dir aprendre a relacionar, argumentar, aplicar i gestionar coneixements, comunicar, debatre, pensar, classificar, etc". Segons Burgués, aquest tipus d'aprenentatge es pot aplicar a infants i joves d'entre 3 i 18 anys ja que l'objectiu "és que l'alumnat adquireixi coneixements en base a la investigació i l'experimentació i no tant en la memorísitica".

Durant a conferència, adreçada principalment al col·lectiu de mestres i professors, la doctora en Ciències de l'Educació i formadora contínua de mestres, va encoratjar els assistents a "fer créixer en els alumnes l'autonomia i la reflexió i motivar-los per potenciar la perseverança i la participació a les aules". 

1r dia fira ZonaELa plaça de la Vila s'ha omplert de nois i noies durant el matí del primer dia de fira Zona E

Comença la fira
Aquest matí de dijous s'ha iniciat la tercera edició de la Fira Zona E que des de primera hora ha anat acollint les visites dels joves que enguany estan cursant quart d'ESO. Fins demà divendres a les 20 h, la plaça de la Vila acull una trentena d'estands amb tota la informació sobre les diferents opcions educatives i professionals que ofereix Vilanova i la Geltrú i la comarca del Garraf.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00