Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/04/2016

Dia Internacional de la Dansa a VNG

Els alumnes de secundària ompliran l'escenari del Principal dijous i divendres  Els alumnes de secundària ompliran l'escenari del Principal dijous i divendres

L'actuació dels alumnes participants al Tots Dansen i les exhibicions de les escoles de dansa de la ciutat ompliran el Teatre Principal i la plaça de les Neus

Amb l'objectiu de dinamitzar i fomentar la dansa a la nostra ciutat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant el Teatre Principal, impulsa un any més un programa d'activitats al voltant del Dia Internacional de la Dansa, amb la implicació de les escoles i associacions de la ciutat.

El Dia Internacional de la Dansa va ser establert per la UNESCO el 1982, com a iniciativa del Comitè Internacional de Dansa. El dia escollit fou el 29 de abril, data del naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el creador del ballet modern.
Vilanova i la Geltrú se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dansa, i ho fa amb dues activitats ben diferents.

D'una banda, aquest dijous i divendres es podrà veure el resultat del treball dels 160 alumnes de 1r de Batxillerat de l'Institut Manuel de Cabanyes i de 1r de Batxillerat artístic de l'Institut Dolors Mallafré, que han estat treballant gairebé mig any en el projecte Tots Dansen.
Les actuacions es faran al Teatre Principal en dues sessions, a dos quarts de nou del vespre de dijous 28 i de divendres 29. Les entrades, que costen 3 euros anticipades i 5 a taquilla, es poden comprar a www.elprincipal.cat.

El principal objectiu del Tots Dansen és el d'apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. Aquest projecte pedagògic, adreçat a escoles d'ensenyament secundari es fa en col·laboració amb el Mercat de les Flors de Barcelona i amb el suport del consorci Transversal-Xarxa d'activitats culturals.

Tots Dansen s'articula mitjançant la formació al professorat d'educació física i d'arts escèniques d'educació secundària, a càrrec del coreògraf Álvaro de la Peña i la ballarina-formadora Angie Mas. El procés de creació coreogràfica que es comparteix entre alumnes i professors, amb la supervisió artística del coreògraf i de la ballarina, dona com a resultat final aquest espectacle de dansa contemporània.

D'altra banda, diumenge 1 de maig, durant tot el dia, se celebra el Dia Internacional de la Dansa, DID'16, amb la participació de les escoles i associacions de dansa de la ciutat.
Es tracta d'un acte gratuït a la plaça de les Neus, que consisteix en l'exhibició de les escoles i associacions de la ciutat dedicades a la dansa, amb sansa per a tots els públics.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00