Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/11/2011

Es decideix la ubicació de l'escultura 'Ariadna en el cercle', d'Òscar Estruga, a la plaça de la Mediterrània

  L'escultura actuarà de porta d'accés des del passeig a la plaça de la Mediterrània i l'Eixample de Mar        L'escultura actuarà de porta d'accés des del passeig a la plaça de la Mediterrània i l'Eixample de Mar

La instal·lació de l'obra, a càrrec del Grup Qualitat, es preveu per al primer trimestre de 2012

En el primer trimestre de 2012 es preveu que ja estigui instal·lada l'escultura 'Ariadna en el cercle' de l'escultor vilanoví Òscar Estruga a la plaça de la Mediterrània. Aquest matí el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marijó Riba, acompanyats del cap de servei de Projectes Urbanístics i Paisatge de l'Ajuntament, Jordi Miralles, s'han desplaçat fins a la plaça per veure 'in situ' l'indret adequat on instal·lar l'obra.

L'escultura per a la seva instal·lació, necessita de la realització d'uns treballs previs que sustentin l'obra. Gràcies a un acord amb el Grup Qualitat, que costejarà aquesta instal·lació prèvia, es preveu que l'escultura s'instal·li en pocs mesos a l'entrada de la plaça de la Mediterrània. La construcció prèvia en qüestió és un pòrtic d'acer laminat de 3 metres d'amplada i 5 metres d'alçada, que s'ha projectat seguint les directriu dels mateix Òscar Estruga, del qual se sustentarà l'escultura mitjançant cables d'acer.

El regidor d'Urbanisme, Joan Giribet, ha explicat que "l'escultura s'ubicarà a l'accés a l'Eixample de Mar des del passeig Marítim, just a l'entrada de la plaça de la Mediterrània, com si es tractés d'una porta d'entrada cap a l'Eixample de Mar". Per la seva banda, la regidora de Cultura, Marijó Riba, ha destacat "el lligam d'aquesta obra amb la Pasífae, també de l'escultor Estruga, i al fet que dóna continuïtat a l'homenatge al naixement d'Europa i de la Mediterrània". 


Decarrega't la imatge
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00