Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/05/2013

L'alumnat de l'Institut Manuel de Cabanyes participa en un estudi sobre la gimnàstica abdominal hipopressiva

 Conferència sobre la Gimnàstica Abdominal Hipopressiva    Conferència sobre la Gimnàstica Abdominal Hipopressiva

Els hipopressius són uns exercicis específics per enfortir la zona abdominal sense els efectes negatius que tenen els abdominals clàssics. L'estudi de Toni Riera ha comptat amb la participació d'alumnes del Cicle Formatiu d'Animació d'Activitats Físiques

El Centre Cívic Sant Joan va ser l'escenari, dijous, de la presentació de "Les bondats dels hipopressius", un estudi realitzat per l'expert en la matèria Toni Riera i que ha comptat amb la col·laboració de l'alumnat del Cicle Formatiu d'Animació d'Activitats Físiques i Esportives de l'Institut Manuel de Cabanyes.

La presentació d'aquest treball, que s'emmarcava en la programació de l'Àgora d'Equitat, va comptar amb la presència d'una cinquantena de persones que van conèixer tots els detalls sobre aquest tipus de gimnàstica.

Els hipopressius són uns exercicis específics que ajuden a enfortir la zona abdominal sense els efectes negatius que tenen els abdominals clàssics. Aquest tipus de gimnàstica té uns efectes molt positius en la ràpida recuperació de la dona després del part, ja que ajuda a col·locar els òrgans interns, tonifica el sòl pelvià, recupera la cintura i la libido i, a la vegada, ajuda a reduir el mal d'esquena. 

La Gimnàstica Abdominal Hipopressiva va ser ideada als anys vuitanta per Marcel Caufriez, doctor en fisioteràpia per la Universitat Lliure de Brussel·les i especialitzat en reeducació abdominopelviana i urologia. Aquests exercicis es basen en unes postures que ens permeten realitzar un treball conjunt del diafragma i del múscul transvers de l'abdomen, aconseguint així un enfortiment de la faixa abdominal i del sòl pelvià juntament amb una disminució molt important de la pressió de l'interior de l'abdomen i de la pelvis. 

Amb la pràctica regular dels hipopressius s'aconsegueix: 

-Disminució o desaparició de les pèrdues d'orina
-Correcció dels descensos de bufeta i/o úter
-Estabilització de la columna, sobretot lumbar i pelvis
-Millora de les relacions sexuals
-Tonificació abdominal acompanyada d'una disminució del perímetre abdominal
-Tonificació de la musculatura del sòl pelvià
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00