Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/07/2016

Finalitza la intervenció total de les concessions del Parc del Garraf i l'Esportiu La Piscina

 Esportiu La Piscina Esportiu La Piscina

S'aprova la creació d'una estructura de supervisió per al seguiment de les concessions.

Aquesta setmana finalitza la intervenció total de les concessions del Parc del Garraf i Esportiu la Piscina, aprovada ara fa dos anys pel Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Al maig del 2014, durant l'execució d'unes obres de la piscina del carrer de Josep Coroleu, l'equip de govern va constatar que l'empresa concessionària de l'equipament (Agrupació d'interès Econòmic Parc del Garraf Esport) no només no podia pagar el cost dels treballs, sinó que tenia una greu situació econòmica. Aleshores, per tal de poder fer front al pagament de les obres a la piscina i garantir la prestació del servei per part de l'empresa es va acordar elaborar un pla de viabilitat. Al juliol del mateix any, la concessionària presentava un concurs de creditors, amb un deute de més de 10.000.000 euros. Gràcies a les quites de l'entitat bancària, de l'Ajuntament i dels proveïdors, sumat a un refinançament del deute es va aconseguir sortejar la situació i salvar la tresoreria.

Al llarg d'aquests dos anys d'intervenció s'ha aconseguit revertir la situació en què es trobava l'empresa, millorar la gestió dels equipaments, racionalitzades les despeses i augmentat el nombre de socis i d'ingressos.

Entre d'altres es va crear una Comissió de Seguiment, Vigilància i Control de les actuacions previstes al Pla de Viabilitat, amb reunions quinzenals entre l'empresa, el comitè d'empresa i l'Ajuntament. Fruit del treball de la comissió, les accions de la nova direcció de l'empresa i les negociacions de la direcció financera de la FCBQ es va aconseguir millorar l'estructura i organigrama dels recursos humans, reduint costos i racionalitzant el servei. També es van crear protocols, implementant nous sistemes de gestió i control del pressupost, realitzat inversions moderades en temes de manteniment i neteja, maquinària i equipament esportiu, en un treball que implicava manteniment correctiu i preventiu.
CEM Parc del Garraf A partir d'aquest moment la viabilitat de la concessió passa perquè l'empresa continuí en aquesta línia de treball fins al novembre del 2019, data en què es farà efectiva la condonació dels 3.340.000 euros de l'entitat bancària.

Si bé la intervenció total ha finalitzat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol seguir fent un seguiment exhaustiu de la concessió, mitjançant la creació d'una Comissió de seguiment de les concessions Parc del Garraf i Esportiu La Piscina en la qual participaran representants municipals, la direcció de les instal·lacions i els representants de la concessionària. S'establirà un calendari anual de trobades, amb reunions trimestrals de seguiment econòmic financer i reunions mensuals per al seguiment tècnic de les instal·lacions.

L'objectiu d'aquesta comissió, que s'emmarcarà dins una Estructura de Supervisió per al seguiment i control de les concessions administratives i contractes de serveis, serà garantir el desenvolupament eficaç i eficient del servei d'acord als interessos de la ciutadania.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00