Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/11/2014

Aquest dissabte se celebra la II jornada Coastwatch al litoral del Garraf

   El projecte compta amb una gran implicació dels voluntaris El projecte compta amb una gran implicació dels voluntaris

La jornada s'emmarca dins un projecte europeu, que recull les dades de prop de 10.000 quilòmetres de costa.

Aquest dissabte, 15 de novembre, se celebra la segona Jornada Coastwach al litoral del Garraf. L'activitat forma part del projecte Coastwatch Europe, que recull dades de la situació del litoral, mitjançant una xarxa internacional de vigilància de prop de 10.000 quilòmetres de costa, des dels fiords noruecs fins a les illes gregues i les costes del Mar Negre.

El Consorci dels Colls Miralpeix i el Centre d'Estudis del Mar de Sitges col·laboren amb l'Associació Catalana d'Oceanògrafs i Oceanògrafes en l'organització d'aquest mostreig al litoral del Garraf. Per fer-ho possible estan buscant voluntaris que, individualment o com a col·lectiu, puguin recollir aquestes dades, que posteriorment es posaran en comú, i que determinaran quin és l'estat de les platges la costa garrafenca. La informació recollida formarà part de la base de dades nacional i internacional.

La trobada es farà a les 10 del matí en diversos punts. En el cas de Vilanova, els voluntaris poden anar al Molí de pedra de la platja del Far o a la platja de Ribes Roges on hi haurà dos punts. Un a la plaça del Trajo de Garbí i l'altre al davant de la Pasífae,. També hi haurà diversos punts de trobada a Sitges i Cubelles. En cadascun d'ells hi haurà un responsable que s'encarregarà de donar les instruccions per realitzar el mostreig al llarg de tot el matí.

Així, els voluntaris observaran indicadors com el manteniment de la biodiversitat, les espècies marines explotades comercialment, les xarxes tròfiques, el fons marí, les condicions hidrogràfiques, la contaminació i els seus efectes, la brossa marina i el soroll.

Els voluntaris disposaran d'una guia per tal de facilitar l'estudi de la biodiversitat i poder distingir les espècies autòctones de les que han estat introduïdes, anomenades espècies al·lòctones, siguin o no invasores. Així, s'hauran de fixar no només en l'entorn, sinó en la flora i la fauna, que habiten dins i fora del mar, com plantes, algues i animals.

Les inscripcions són gratuïtes i cal fer-les a través del correu electrònic a consorci@collsmiralpeix.cat o enviant un missatge al Facebook del Consorci Colls

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00