Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/10/2014

Èxit de la representació de Folks Teatre sobre el 1714

L'espectacle “Aprendre pel Sac” es va representar als voltants del Castell de la Geltrú

El Castell de la Geltrú va reviure divendres i dissabte els fets de 1714 amb la representació de l'espectacle “Aprendre pel sac”. L'obra esta situada a la Vilanova del període de la guerra de successió. La companyia “Folks Teatre” va aconseguir una molt bona acollida d'aquest espectacle de carrer que es va representar al voltant del Castell. Una aposta artística innovadora per narrar el 1714 a la ciutat.

L'obra situa el públic en el període de la guerra de successió, en què el consell local i el batlle de Vilanova de Cubelles van decidir col·laborar tant amb el bàndol borbònic com amb l'austracista per intentar salvar la vida. L'abril de 1714, però, la ciutat es va tancar rere les muralles i va resistir fins a l'ocupació borbònica del 25 de maig, que va anar seguida d'un saqueig molt violent. Aquests fets estan recollits pels historiadors com un dels períodes més sagnants de la història de la ciutat.

Tricentenari 2

En aquest context es desencadena la història dels protagonistes, un firaire pobre errant, que es topa amb una donzella que el repta a seduir-la amb les seves històries. El clima de guerra, violència, desolació i populisme condueix el públic a la reflexió sobre el món que ens envolta.

La representació es va dur a terme divendres al vespre, en dues funcions i dissabte. L'obra estava emmarcada en el programa d'actes de commemoració del Tricentenari a Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00