Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/07/2016

Màster de cinema especialitzat en innovació a Vilanova i la Geltrú

Andrea Ancíbar, Ariadna Llorens i David Sanz         Andrea Ancíbar, Ariadna Llorens i David Sanz

L’acadèmia Catalonia Film School impartirà aquesta formació, amb el segell de la UPC i el suport de Neàpolis

 L'acadèmia vilanovina de cinematografia i audiovisuals Catalonia Film School ubicada en l'edifici de Neàpolis, oferirà a partir del març del 2017 un màster de la Universitat Politècnica de Catalunya, especialitzat en cinematografia digital i continguts transmèdia.

La fundació UPC ha inclòs dins de la seva programació de formació continuada per al curs vinent la proposta de l'escola vilanovina, que estarà formada per dos postgraus, l'un en cinematografia digital i continguts transmèdia, i l'altre en especialització cinematogràfica.

La regidora d'innovació i TIC de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, ha volgut felicitar a la Catalonia Film School per aquesta fita i els ha agraït "la voluntat de participar de manera activa i valenta per aconseguir temes formatius universitaris a la ciutat". Llorens ha recordat l'aposta per les empreses comunicatives i multimèdia que Neàpolis ha fet, amb projectes com el clúster multimèdia i el viver d'empreses Crea and Co. La regidora destaca les interaccions que es generen al voltant d'aquestes iniciatives "amb un condicionant plus perquè són temes molt orientats a la tecnologia, la innovació, a la creativitat, això fa que aquests postgraus siguin únics a la nostra geografia."

El màster oficial en Cinematografia Digital i Continguts Transmèdia és una proposta única i novedosa, que va dirigida a persones amb titulació universitària o amb experiència professional prèvia en el món audiovisual. La durada del màster és de 600 hores, repartides entre els dos postgraus (150 hores del postgrau transmèdia i 450 de l'especialització). El màster compta amb el partenariat de l'EPSEVG i de Neàpolis, equipaments on s'impartiran les classes. David Sanz, responsable de la Catalonia Film School ha explicat que els alumnes aprendran a treballar en temes com la realitat augmentada, les apps, o la realitat virtual. Sanz ha parlat del creixement de l'escola en els darrers anys, "som una de les escoles referents, amb alumnes de la comarca i de fora de la comarca. Comencem a ser bastant importants, som la segona escola que aconsegueix un màster adscrit, és un matís important i estem a Vilanova i la Geltrú".

Actualment l'escola té 72 alumnes, amb perspectives d'arribar als 90 amb les titulacions que imparteix, un grau mitjà i un grau superior en cinema. El màster oferirà un màxim de 56 places dividides en 7 especialitats.

La vinculació de la nova proposta de formació amb la ciutat i amb les seves institucions, com és el cas de l'Escola Politècnica de la UPC i Neàpolis permetrà "posar Vilanova i la Geltrú al mapa de la cinematografia", ha dit Ariadna Llorens, alhora que és un impuls a la creació de llocs de treball i d'activitat econòmica en l'àmbit de les noves tecnologies, el coneixement i la creativitat. "Pot proporcionar feina, oportunitats professionals i podem ser un pol d'atracció" ha dit la regidora, fent referència a la proximitat amb Barcelona, líder en el sector productiu audiovisual i tecnològic.


Més informació: http://www.cataloniafilmschool.com/

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00