Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/04/2015

El parc de Ribes Roges acull la Festa de Conscienciació sobre l'Autisme

Neus Lloveras i Neus Munté van passejar per les diferents parades instal·lades al parc de Ribes Roges  Neus Lloveras i Neus Munté van passejar per les diferents parades instal·lades al parc de Ribes Roges

Activitats lúdiques i artístiques per a una jornada de celebració i divulgació sobre aquest trastorn i les necessitats de les persones afectades

El parc de Ribes Roges va acollir diumenge, i per segon any consecutiu, la Festa de Conscienciació sobre l'Autisme, organitzada per l'Associació Autisme amb Futur. A la festa hi van assistir la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté; l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i regidors i regidores del Consistori vilanoví.

A partir de les 11 del matí, famílies, membres i amics de l'associació i la ciutadania van poder gaudir d'una jornada plena d'activitats diverses, entre les quals, una Màster Class de Zumba a càrrec de Siente el ritmo i diversos tallers de sensibilització amb l'autisme, de dibuix i xapes i de circ.

A més, al llarg de tot el matí en el recinte hi havia la presència de vehicles de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers, a l'abast dels més menuts que van poder veure'ls de ben aprop.

La jornada, festiva i de conscienciació sobre l'autisme, va dedicar una estona a la lectura d'un manifest sobre aquest trastorn, que va anar a càrrec de l'actriu Anna Barrachina. Prèviament la presidenta de l'Associació Autisme amb Futur, Mari Carmen Escalera, va presentar l'acte, donant pas a la intervenció de l'alcaldessa Lloveras i de la consellera Munté. Durant la seva intervenció, l'alcaldessa de la ciutat va referir-se la importància de celebrar una jornada festiva i alhora divulgativa per sensibilitzar el conjunt de la societat en els trastorns de l'espectre autista. En aquest sentit, Neus Lloveras va posar en valor les capacitats que, malgrat aquest trastorn, tenen les persones afectades així com el seu potencial i va afirmar la necessitat que les institucions i centres d'atenció s'impliquin i realitzin una tasca de sensibilització social i entre els agents econòmics i de treball "perquè vegin com un avantatge oferir un entorn laboral favorable a les persones autistes". Per a Neus Lloveras, "reconèixer el talent de les persones en l'espectre autista, més que centrar-se en les seves debilitats, és essencial per crear una societat que sigui veritablement inclusiva i justa".

La consellera Neus Munté va posar l'accent "en continuar treballant per la integració de les persones que pateixen un trastorn de l'espectre autista". Així mateix va destacar "el paper de les famílies en la seva tasca de suport a les persones afectades i a les associacions que els recolzen i ajuden a donar a conèixer i sensibilitzar el conjunt de la societat".

Un cop finalitzat l'acte més institucional, van continuar les activitats lúdiques amb propostes com un futbolí humà, gladiadors, circuit de cars a pedals, cursa de sacs i limbo. També hi va haver actuacions diverses a l'escenari, entre les quals el flamenc d'Eva i Laura Rodríguez, Centre Artís i Escola de Ball Teresa Carulla. La festa va finalitzar amb una timbalada a càrrec de diverses colles de la comarca del Garraf i l'enlairament de globus de color blau, símbol de la diada.

- Àlbum de la jornada

- Manifest del Dia Mundial sobre l'Autisme 2015
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00