Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/10/2016

VNG commemora el Dia Mundial de la Salut Mental

El manifest reclama més oportunitats d'inclusió i la comprensió i la col·laboració activa de la societat       El manifest reclama més oportunitats d'inclusió i la comprensió i la col·laboració activa de la societat

L'objectiu de la diada és sensibilitzar per afavorir la inclusió de les persones amb diagnòstic de salut mental

Avui, 10 d'octubre, se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre els trastorns mentals, que poden afectar una de cada 4 persones al llarg de la vida, aquest migdia s'ha llegit un manifest davant l'Ajuntament de la ciutat.

La regidora de Salut, Gisela Vargas, ha recordat que "cal seguir lluitant per afavorir la inclusió social d'aquestes persones", i ha recordat que Vilanova i la Geltrú disposarà a partir d'ara d'una nova eina, que s'ha pogut elaborar amb el suport de la Diputació de Barcelona: la Diagnosi de l'abordatge de l'atenció en Salut Mental a Vilanova i la Geltrú, que es presentarà aquest dijous a les 18.30 h al centre cívic La Geltrú.

L'alcaldessa Neus Lloveras, per la seva banda, també ha reclamat una millora en la xarxa assistencial, però sobretot més sensibilització, no només en dates concretes com la d'avui. Lloveras ha recordat que fa uns anys es va crear la Taula de Salut Mental per coordinar esforços entre l'administració i les diferents entitats que hi treballen i que estan fent una important tasca per normalitzar aquests trastorns. "Continuarem treballant junts per que a Vilanova i la Geltrú tothom tingui les mateixes oportunitats", ha dit.

Mònica Timó, psicòloga de l'AFAMMG (Associació de Familiars i Afectats Malaltia Mental del Garraf), i Cristina, membre de la Comissió de treball de l'AFAMMG han llegit el manifest, que enguany incidia en la doble lluita que han de lliurar les persones diagnosticades de malaltia mental, amb elles mateixes, i amb la societat. Una lluita, la de l'autoestigma i la de les idees preconcebudes de la societat, que se suma amb la pròpia lluita contra la malaltia.
Per això els afectats demanem més oportunitats: de treball, d'inclusió,... i la col·laboració activa i el suport de tothom.

Podeu llegir el manifest sencer aquí

La lectura del manifest del Dia Mundial de la Salut Mental ha comptat amb l'actuació de la coral Fratello Sol, del Col·legi Divina Providència.
Lectura manifest Salut Mental petita
Pel que fa a la resta d'actes, a causa de l'alta probabilitat de pluges per dimecres 12 d'octubre, l'AFAMMG ha anul·lat la caminada i la botifarrada que hi havia previstes.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00