Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/04/2011

El Drac Màgic es trasllada a l'Ermita de Sant Joan

Interior de la remodelada Ermita de Sant Joan  Interior de la remodelada Ermita de Sant Joan

El Centre d'Esplai, que compta amb més de 140 nens i 25 monitors, ha inaugurat el seu nou i rehabilitat local

El Centre d'Esplai Drac Màgic ha inaugurat aquesta tarda el seu nou local, la rehabilitada Ermita de Sant Joan, que acollirà la seva activitat durant els propers 30 anys.

Amb aquesta nova ubicació es compleix la reivindicació de l'esplai, que fins ara desenvolupava la seva activitat al Centre Cívic de Sant Joan, de tenir un local propi per desenvolupar amb més facilitat la seva tasca d'educació en el lleure.

Aquesta inauguració, que és fruit del conveni per la cessió d'aquest espai que van signar l'any 2007 l'Ajuntament de VNG i la Fundació Ferrer i Guàrdia, a la qual pertany el Drac Màgic, s'ha dut a terme després de finalitzar la primera fase d'obres, que ha consistit en la rehabilitació interior i exterior de l'Ermita i l'enderrocament dels dos edificis annexos. 

Inauguració Ermita de Sant Joan
En aquest sentit, els tres darrers responsables de l'esplai, Esteve Coromines, Oriol Castro i Guillem Bau, han coincidit a destacar la feina de totes les persones, des dels responsables municipals fins als pares dels nens i nenes de l'esplai, passant pels arquitectes i els propis monitors, que han fet realitat un somni de fa molts anys.

A més a més, Coromines, Castro i Bau han remarcat la voluntat de convertir l'Ermita en un lloc de participació i convivència obert a tota la ciutat i han destacat que seguiran lluitant per dur a terme el més aviat possible la segona fase d'obres, que consistirà en la creació d'un edifici annex per poder desenvolupar més activitats. 

Ermita de Sant Joan
En aquest sentit, Marc Cases, president d'Esplais Catalans, ha remarcat que l'Ermita "representa l'energia i les ganes existents de fer esplai" i ha explicat que "servirà d'exemple als altres esplai per plantejar el seu futur", mentre que Santi Castellà, president del Moviment Laic i Progressista ha destacat la importància d'aquestes noves instal·lacions per "seguir treballant en el projecte formatiu de joves pensadors".

L'acte ha comptat també amb la presència Joan Ignasi Elena, alcalde de la ciutat, i Míriam Espinàs, regidora d'Educació i Treball, Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00