Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/01/2016

Ciclisme a la biblioteca Cardona

La ciutat sempre ha tingut molta relació amb les dues rodes     La ciutat sempre ha tingut molta relació amb les dues rodes

Divendres es presenta el llibre de ciclisme 'El primer campeón' i s'inaugura l'exposició 'Ciclisme a Vilanova, un llarg viatge sobre dues rodes'

La biblioteca Armand Cardona continua amb la seva aposta per un dels esports més populars a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, el ciclisme, i amb aquesta voluntat acull una doble activitat aquest divendres 22 de gener a les 19 h. D'una banda, la presentació del llibre "El primer campeón: el mundo que vió Mariano Cañardo", escrit pel periodista esportiu Iván Vega i editat per Cultura Ciclista, a càrrec de l'autor del llibre i de Frederic Ràfols, cicloturista local i autor de diversos llibres sobre ciclisme. De l'altra banda, s'inaugurarà l'exposició "Ciclisme a Vilanova: un llarg viatge sobre dues rodes".

El primer campeón és la crònica d'un món que veia com el ciclisme començava a guanyar protagonista en la societat dels anys trenta al nostre país. Un llibre que parla de la història del ciclisme en una època on hi havia escassetat de curses –Volta a Catalunya, Tour de França, Giro i clàssiques-, tot s'estava gestant i va aparèixer un ciclista professional navarrès que va creuar fronteres i que marcà un abans i un després en aquest esport al nostre país, esdevenint el corredor amb més triomfs a la Volta a Catalunya amb un total de set victòries.

Iván Vega és autor de El Cuaderno de JoanSeguidor, inaugurat l'1 de gener de 2011, on recull la seva experiència com a redactor a les revistes Ciclismo en Ruta, Ciclismo a Fondo i Meta 2Mil, col·laborador de Radio Marca, cap de premsa de la Federació Catalana de Ciclisme i col·laborador en guions televisius del programa A Ritme de Pedal que va retransmetre la televisió catalana. També fou col·laborador de ciclisme a l'Enciclopèdia de l'Esport Català. El primer campeón és el seu darrer llibre publicat, tot i que actualment es troba treballant en nous títols.

L'exposició sobre el ciclisme a Vilanova es podrà visitar a la biblioteca Armand Cardona entre el 20 de gener i el 20 de febrer, i mostrarà el protagonista d'aquest esport a la nostra vila des de finals del segle XIX. Des d'aleshores han estat molts els esdeveniments, com la Volta a Catalunya; les personalitats, com Vicenç Iturat, Isaac Gálvez o els més recents Joan Font i Marc Soler; i l'afició que ha despertat el ciclisme a Vilanova i la Geltrú.
L'exposició acull una selecció de fotografies emblemàtiques d'aquest esport a la ciutat de la mà dels fotògrafs Mas, Horro, Bellmunt, entre d'altres, provinents del fons fotogràfic municipal, arxius Mas i Horro conservades a l'Arxiu Comarcal del Garraf, i d'altres fons com la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i col·leccions particulars.

Aquest acte s'inclou en el programa d'activitats organitzades per promoure el Racó ciclista, existent a la biblioteca Armand Cardona des de l'any 2013. En aquest racó els aficionats al ciclisme trobaran tot tipus de documents relacionats amb la pràctica de l'esport de dues rodes: història del ciclisme, entrenament, alimentació i planificació, cicloturisme, bicicleta de muntanya, rutes en BTT, revistes, etc. Documents tots ells recollits en la Guia de Ciclisme de les Biblioteques VNG

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00