Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/10/2015

La XXVIII jornada de la Xarxa de Museus Locals s'ha celebrat a VNG

La jornada ha reunit un centenar d'experts        La jornada ha reunit un centenar d'experts

El diputat de Cultura de la Diputació, Juanjo Puigcorbé, ha inaugurat la jornada de treball al Museu Víctor Balaguer

El Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú ha estat escollit per la Diputació de Barcelona per celebrar la 28a Jornada de la Xarxa de Museus Locals. Una trobada que s'ha celebrat aquest dijous i que ha reunit un centenar d'experts en gestió de museus sota el títol "Gamificar el patrimoni".
Gamificar és aconseguir fer viure grans experiències usant elements de joc, i per tant és una bona eina per a la comunicació i la transmissió dels coneixements propis dels museus. La jornada d'enguany té com a objectiu apropar i fer evident la innovació en l'àmbit dels equipaments museístics i del patrimoni, tot oferint eines i instruments per a aplicar-la en el dia a dia d'aquestes institucions.

La jornada, concebuda com un gran taller de reflexió, amb ponències curtes i molts exercicis pràctics, ha estat inaugurada pel diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona Juanjo Puigcorbé, que ha parlat del seu passat com a actor i s'ha mostrat "molt satisfet de poder servir a la Cultura, perquè juntament amb la sanitat, l'educació i les pensions és un dels 4 pilars de l'estat del benestar. L'aposta de la Diputació per la cultura passa per potenciar una educació permanent, tant en l'àmbit de la ciutadania com en els de les persones que treballen al servei de la cultura". Puigcorbé s'ha compromès a visitar la seixantena de museus que formen part de la xarxa, i s'ha mostrat gratament sorprès de la riquesa del patrimoni que ha descobert en la seva visita a Vilanova.

Jornada museus petitaPer la seva banda, la regidora de Cultura Teresa Llorens ha donat la benvinguda a tots els assistents convidant-los a gaudir de la riquesa patrimonial de la ciutat, tant en matèria d'educació com en la de cultura, les dues potes bàsiques de les polítiques d'aquest govern per ajudar a formar una ciutadania compromesa. Llorens ha explicat que "aquest Museu és un dels espais amb més contingut i simbolisme, que reflecteix el que volia Víctor Balaguer: posar la cultura a l'abast de tothom, universalitzar-la. Un objectiu que encara perdura. La cultura farà possible transmetre el coneixement, i Víctor Balaguer volia convertir la cultura en una eina de caire social, un objectiu que no està lluny del de la Xarxa de Museus Locals, que vol preservar la identitat i la memòria col·lectiva".

La visita del diputat de Cultura a la ciutat ha servit també perquè la regidora li expliqués en una reunió les principals línies de treball que es vol potenciar a la ciutat, com el Patrimoni i les arts escèniques i el programa de suport a la creació, a banda de la riquesa de la ciutat en matèria de festes populars.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00