Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/03/2015

Les biblioteques de la ciutat celebren el Dia Internacional de les Dones

Teresa Mañé  Teresa Mañé

La biblioteca Joan Oliva ha organitzat una xerrada i una hora del conte especials


En motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones aquest diumenge 8 de març, la biblioteca Joan Oliva i Milà ha organitzat per a aquest dijous dia 5 a dos quarts de set de la tarda la xerrada "Teresa Mañé, la lluita per la igualtat", a càrrec de Joaquim Micó i Millán, escriptor i autor del Retrat de Teresa Mañé.
Teresa Mañé i Miravet ha estat considerada com una de les primeres propagadores de les idees laiques, i també va ser impulsora de diverses campanyes polítiques a favor de l'educació laica en les escoles de finals del segle XIX. També va impulsar la lluita per la igualtat de drets entre homes i dones.

També en motiu del Dia de les Dones, dissabte 7 de març al migdia l'hora del conte es dedicarà a aquesta temàtica. S'explicarà el conte "La sorprenent història de la princesa que flotava", a càrrec de Tirabec contes i titelles.

Per trobar l'origen del Dia Internacional de les Dones cal remuntar-se fins al 8 de març de 1917, quan les dones russes, que ja celebraven aquesta efemèride, van sortir al carrer en demanda d'aliments i pel retorn dels combatents. Aquest va ser l'inici del moviment que acabaria amb la dimissió del tsar i la proclamació de la República. A partir d'aquest moment, el Dia Internacional de la Dona quedà fixat en la data del 8 de març. La reivindicació de millors condicions de treball i de vida, i de drets polítics i manifestacions en favor de la pau, són alguns dels temes que es troben en l'origen de la celebració del dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.
Amb el ressorgiment del feminisme, a finals dels anys seixanta i setanta, tornà a implantar-se la celebració d'aquesta data, que van acabar de corroborar les Nacions Unides, el 1977, en declarar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00