Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/03/2013

El Mercat de 2a mà i d'Intercanvi de VNG, seleccionat per formar part d'un estudi d'impacte en l'estalvi de residus

 El Mercat, que ja s'ha consolidat, arriba diumenge a la sisena edició El Mercat, que ja s'ha consolidat, arriba diumenge a la sisena edició

Els resultats d'aquest estudi serviran a l'Ajuntament de VNG per avaluar l'estalvi, i per quantificar els objectes que es reutilitzen a la ciutat gràcies al Mercat

El mercat d'intercanvi de VNG ha estat un dels 4 seleccionats de fora l'àrea metropolitana de Barcelona per valorar l'impacte que tenen aquest tipus d'iniciatives en l'estalvi de residus. L'estudi el farà l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona (consorci públic format per la Diputació, l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona) per encàrrec de l'Agència de Residus, durant la 6a edició del mercat, aquest diumenge 24 de març.

Els resultats d'aquest estudi serviran a l'Ajuntament de VNG per avaluar l'estalvi de residus, i per quantificar els objectes que es reutilitzen a la nostres ciutat gràcies al Mercat.

Aquesta quantificació forma part del projecte "Diagnosi sobre la Reutilització i Preparació per a la Reutilització a Catalunya", que pretén calcular quants residus s'han evitat en allargar vida útil de tots aquests objectes venuts o intercanviats a través dels mercats de segona mà.

Els tècnics encarregats de l'estudi facilitaran als paradistes un formulari on hauran d'anotar els elements venuts, i se seleccionarà algunes parades perquè pesin i enregistrin els pesos dels elements venuts, amb l'ajuda i supervisió dels tècnics que recolliran les dades.

Altres novetats del Mercat

Amb aquesta sisena edició, el Mercat de 2a mà i d'Intercanvi es consolida com una bona alternativa per la ciutadania en temps de crisi.

El mercat se celebra aquest diumenge, dia 24, de 10 a 14h a la plaça de les Casernes. La principal novetat és que a partir d'aquesta edició la participació en el Mercat té un cost de 9 euros per inscripció. Les places són limitades a 200 taules, com en les darreres edicions, i durant el període d'inscripció s'han rebut 280 sol·licituds.

Per tal de facilitar les condicions d'aparcament, VNG Aparcaments aplicarà una tarifa especial de 6 euros a partir dels 160 minuts (2 hores i mitja) d'estacionament, i fins les 24 h del diumenge als aparcaments soterrats de la plaça de les Casernes i de la Peixateria. D'aquesta manera els usuaris s'estalvien més de la meitat de la tarifa normal.

En el Mercat, organitzat per la Regidoria de Medi Ambient, es podrà intercanviar, regalar, comprar o vendre, entre particulars, objectes de segona mà. Una vegada més, comptarà també amb una Oficina de Canvi local per poder utilitzar la moneda social turuta, i un espai pel Banc del temps de la ciutat. A més, cal dir que en aquesta edició es reforçarà el control de les persones que no estiguin acreditades per muntar una parada, amb la col·laboració de la policia local.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00