Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/10/2016

La biblioteca Joan Oliva acull l'exposició fotogràfica 'A dues veus', dedicada al Voluntariat per la llengua

Dimecres s'inauguren els cursos de català i el Voluntariat x la Llengua a VNG  Dimecres s'inauguren els cursos de català i el Voluntariat x la Llengua a VNG

Aquesta mostra del Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf es podrà visitar fins dilluns 31 d'octubre

L'exposició fotogràfica "A dues veus. Retrats de converses en català" creada pel Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf, es pot visitar a la Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú fins al 31 d'octubre.
La mostra consta de vint-i-un plafons amb fotografies de parelles lingüístiques i s'adreça a tothom qui vulgui conèixer el programa Voluntariat per la llengua (VxL), a partir del testimoni dels seus protagonistes. En aquest cas, les imatges de dinou parelles lingüístiques ens conviden a fer un viatge visual a través de l'objectiu de la fotògrafa vilafranquina Imma Casanellas. Els retrats, acompanyats amb fragments de textos que han escrit deu voluntaris després de conversar amb les parelles fotografiades, expressen la complicitat que es crea entre voluntaris i aprenents i reflecteixen la riquesa de l'experiència del Voluntariat per la llengua.

Justament aquest dimecres 26 d'octubre, a dos quarts de set de la tarda, es farà la presentació d'una nova edició del programa a VNG a la Sala Noble de la Casa Olivella (pl. de la Vila, 12). La sessió de presentació s'adreça principalment a les parelles lingüístiques, que majoritàriament participaran per primera vegada en el VxL, amb l'objectiu de donar-los les indicacions necessàries sobre el funcionament de les trobades, informar-los de les activitats recomanades i lliurar-los els materials complementaris de suport que els ofereix el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú. L'acte és obert a tothom que tingui interès a participar en el VxL i vulgui dedicar una hora a la setmana a conversar en català d'una manera distesa i informal durant 10 setmanes.

Tot seguit, a les 7 de la tarda, tindrà lloc la inauguració dels cursos de català i el Voluntariat per la llengua, amb la commemoració del 70è aniversari del naixement de l'escriptora i periodista Montserrat Roig i el 25è de la seva mort. En aquesta ocasió, Àngels Parés, professora de llengua i literatura catalanes, presentarà l'obra de la periodista i escriptora. Els alumnes dels cursos de català i participants del VxL llegiran alguns fragments de les obres de Montserrat Roig on l'autora reflexiona sobre la vida, la literatura o el feminisme.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00