Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/05/2013

Ioga per contrarestar la fibromiàlgia

La sessió va ser molt satisfactòria per a tots els participants  La sessió va ser molt satisfactòria per a tots els participants

El Centre Cívic La Geltrú va acollir un taller de iogateràpia per malalts afectats coincidint amb el Dia Mundial de la Fibromiàlgia

25 persones van participar dimecres al 1r Taller de Iogateràpia per la Fibromiàlgia, coincidint amb el Dia Mundial d'aquesta malaltia.
Organitzat per Lali Jasjeev Kaur i Diego Delgado, de l'Associació Fem Unió (Ioga Terapèutic Inclusiu); i per Núria Montagut de l'Associació Catalana d'afectats de Fibromiàlgia a Vilanova, la sala d'activitats físiques es va convertir en un espai de pau, calma i serenitat per als participants al taller.
L'objectiu era conèixer aquesta modalitat de ioga, dedicada a una millora holística de la persona, que engloba cos, ment i esperit.
La professora i directora Lali Jasjeev Kaur va iniciar la sessió a les 6 de la tarda agraint l'assistència dels participants i l'ajut dels seus familiars, amics i col·laboradors.
Seguidament van començar les postures, anomenades Asanas, que es realitzen suaument. També es van fer meditacions terapèutiques, relaxació, ball, i cant de mantras seleccionats per a aquest col·lectiu. Una bona manera de relaxar els participants. Fins i tot les persones amb mobilitat reduïda van poder realitzar la sessió en una cadira, gaudint també dels seus beneficis.
La sessió va durar més de dues hores, i els assistents van sortir satisfets i esperançats després de gaudir d'una teràpia que és molt beneficiosa per als afectats de fibromiàlgia. La intenció ara és obrir una sessió setmanal de iogateràpia per a aquest col·lectiu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00