Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/01/2013

La Diputació de Barcelona concedeix 3 milions d'euros a l'Ajuntament de VNG

L'Alcaldessa ha explicat a què es destinaran aquests diners  L'Alcaldessa ha explicat a què es destinaran aquests diners

Vilanova rebrà subvencions per valor de 3 milions d'euros en el marc de la Xarxa de Governs Locals 2012-2015. Un 30 per cent es destina a la despesa corrent del 2012

La Diputació de Barcelona ha aprovat un paquet de subvencions de 3 milions d'euros a l'Ajuntament de VNG en el marc del Pla "Xarxa de Governs Locals 2012-2015", de suport i concertació als diferents ajuntaments de la província de Barcelona.

L'Ajuntament de la ciutat s'ha adherit al Pla a fi de poder finançar inversions necessàries per al bon funcionament de la ciutat i recollides a les diferents prioritats del Pla d'Actuació Municipal.

D'aquests diners, 900 mil euros, el 30% permès, aniran destinats a despesa corrent de l'any 2012.

La següent partida important, 900 mil euros més, són per l'adaptació d'un espai multifuncional al costat de la plaça del Port, un espai ja existent que es vol adaptar per a l'ús dels joves de la ciutat però també per altres usos. La meitat d'aquests diners es rebran el 2013, i l'altra meitat el 2014.

La Diputació també aportarà 600 mil euros, repartits entre 2013 i 2014, que l'Ajuntament destinarà a fer obres d'adaptació i arranjament d'instal·lacions esportives de la ciutat per tal de minimitzar les mancances i fer que puguin encabir més usuaris.

Aquest 2013 també es rebran 200 mil euros per complementar la inversió en el pas sota la via del carrer de la Llibertat i aconseguir la supressió total de les barreres arquitectòniques.

Finalment, aquest any també arribarà la resta, els 400 mil euros que es destinaran a obres diverses de manteniment de la ciutat, com les instal·lacions d'equipaments, els parcs, o aspectes de vialitat.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha explicat aquest matí en roda de premsa que "el govern ha prioritzat poder alleugerir la despesa corrent, però també ha volgut establir prioritats pel que fa a inversions que són necessàries a la ciutat". Lloveras ha recordat que la tresoreria municipal està molt malmesa, i que aquest 2013 no es podrà fer inversions sinó provenen de finançament extern, com és el cas del projecte del Far i del pas sota la via del carrer de la Llibertat.

En aquest sentit, l'equip de govern té previst reunir-se durant les properes setmanes amb tots els grups polítics municipals per arribar al màxim consens possible i intentar portar a aprovació els pressupostos municipals de 2013 en el ple del mes de febrer.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00