Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/06/2015

El Museu de la Pesca de Palamós i Eduard Escolar reben el Roig Toqués

Els premiats van recollir el guardó de mans de l'alcaldessa        Els premiats van recollir el guardó de mans de l'alcaldessa

La gala de la sisena edició del Premi Francesc Roig i Toqués es va celebrar dijous al Teatre Principal

Un any més, i ja en van sis, aquest dijous es va fer l'acte de lliurament del Premi Francesc Roig i Toqués, que vol reconèixer un projecte o trajectòria de tipus cívic, cultural o científic de l'àmbit de la mediterrània, que hagi contribuït al coneixement i divulgació d'algun aspecte relatiu al mar.

L'acte, que va estar presidit per l'alcaldessa Neus Lloveras i conduït pel comunicador Marc Sánchez, va comptar amb una glossa del desaparegut Roig Toqués a càrrec d'Àlex Cardona.
També s'hi va poder veure el curtmetratge "Vida Marítima", de Pau Garcia i Marta Pérez, guanyador del concurs "El rotllo d'en Roig", emmarcat en el Premi, i organitzat per l'Associació d'Amics de la Carpa Juanita i el Cineclub Sala1. Un concurs que ha gaudit de molt bona acollida, tal i com va explicar el president del Cineclub, Eloi Escudero.

Premi Roig Toqués públic

En un Teatre Principal ple, l'alcaldessa va lliurar la primera edició del Premi Roig Toqués d'àmbit local -creat a instàncies del jurat de l'any anterior- al pescador local Eduard Escolar, reconeixent la seva trajectòria en el món de la pesca i la seva contribució a la ciutat amb accions relacionades amb el mar i la platja de Vilanova i la Geltrú.

Pel que fa a la sisena edició del Premi, enguany ha recaigut en el Museu de la Pesca de Palamós. El jurat, format per la regidora de Cultura Marijó Riba, la filla de Roig Toqués Montserrat Roig, el Director del Consorci de les Reials Drassanes Roger Marcet, i el president de l'Associació Museu del Mar Josep Ayza, va atorgar el premi a aquest museu reconegut internacionalment, pel seu propòsit de conservar, investigar i difondre una part del patrimoni marítim mediterrani.
Va recollir el premi de mans de l'alcaldessa el director del Museu de la Pesca de Palamós, Miquel Martí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00