Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2016

El 5 de juliol comença la sisena edició de l'Aclústics

Xiringuito l'Ú, platja de Ribes Roges Xiringuito l'Ú, platja de Ribes Roges

El Cicle de concerts acústics a la platja comptarà amb les actuacions de 17 formacions musicals.

El primer concert de l'Aclústics de la temporada ja té data. El dimarts 5 de juliol s'iniciarà la sisena edició d'aquest Cicle de concerts acústics a la platja, que té com a escenari el Xiringuito l'Ú.

Una iniciativa organitzada per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Consell Comarcal del Garraf i el Xiringuito l'Ú, que esdevé plataforma de difusió dels grups de música novells formats per gent jove.

Aquest dimarts s'ha fet la presentació del cicle de concerts que enguany comptarà amb les actuacions de 17 grups de música, dels quals 7 que són de Vilanova i la Geltrú, 2 de Sitges, 2 del Penedès i els 6 restants procedents de diferents municipis de Barcelona. Els concerts es faran els dimarts i dimecres de juliol i agost, de 21 a 23 hores.

Durant la presentació, la Regidora de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, va destacar l'oportunitat que representa per la gent jove que comença el fet de poder actuar dins l'Aclústics. "És una bona manera d'iniciar-se en el camp de les actuacions de petit format per anar agafant experiència musical. És un escenari ideal per aquest tipus de concerts. Un espai molt proper que ajuda a crear complicitats entre els grups i el públic que s'aplega al Xiringuito" La regidora va destacar també que a banda de ser plataforma de difusió, l'Aclústics també fomenta i esdevé generador de contractació. "Dels grups participants l'edició passada, quatre han estat contractats de forma remunerada per altres programadors de música en viu de la ciutat."

La consolidació del cicle de concerts ha estat l'aspecte més destacat per part de Jaume Martí, propietari del Xiringuito l'Ú. "L'Aclústics està plenament consolidat tal i com ho demostra que s'hagi arribat a sis edicions. Cada cop se'n parla més, té més ressò a nivell de ciutat i de comarca perquè, tot i ser grups novells els qui actuen, el nivell de qualitat en general és força alt, i això atrau al públic"

Actuació AclústicsCom ja ve sent habitual dels darrers anys, la presentació de la nova temporada va anar acompanyada d'una actuació en directe d'un dels grups que actuaran a l'Aclústics 2016. Es tracta dels Sturm, un grup de música vilanoví format per Inés Fojo, Dani Abella i Alejandro Emens.

Els Sturm fan rock alternatiu combinant temes propis i versions. Per Inés Fojo, el concert representa una gran oportunitat per donar-se a conèixer. "Aquesta serà la primera vegada que oferim un concert en aquest format, i esperem que agradi a tothom. Voldria donar les gràcies a l'organització per l'oportunitat que suposa pel nostre grup aquesta actuació, ja que ens ajuda a donar-nos a conèixer al públic de tota la comarca"

Els estils musicals dels grups que actuaran a l'Aclústics són diversos. Van des del jazz, el blues, el soul o bossa nova, passant per la cançó d'autor, el pop, la rumba, el reagge o el rock.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00