Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/04/2017

Bones sensacions després del debat més transversal del cicle #FemNovaVila

Nota de premsa d'ERC

Totes les ponents participants afirmen que encara queda molta feina per fer per tal d'assolir la igualtat total de la dona a la política municipal.

En el marc del Dia Internacional de les Dones, la secció local d'ERC a Vilanova i la Geltrú va voler dedicar el quart debat del cicle #FemNovaVila a la figura de la dona a la política municipal, des de la primera persona. Per tal de fer-ho es va convidar a una regidora de cada Grup Municipal de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

El president de la secció local, Oriol Huguet, va donar la benvinguda a l'acte i va excusar a les regidores de la CUP perquè, per motius laborals, no van poder ser presents a l'acte. "Agraïm la bona predisposició a venir que han expressat en tot moment", remarcava Huguet.
Carmen Reina (no adscrita) va explicar que els seus dos primers anys a l'Ajuntament han estat difícils "per culpa del seu excompany de partit", i lamentava que "compaginar la vida familiar amb la política és molt difícil".

Per la seva banda, Deborah Zimmerman (SOM VNG) denunciava que, quan va començar, "alguns tècnics m'explicaven les coses com si per mi, pel fet de ser dona, em fos més difícil entendre-les".
Qui també s'ha trobat en aquesta situació és Gisela Vargas (PSC), qui apuntava que això és degut al fet que "la política ha estat tradicionalment dominada per homes". "Al meu primer ple un mitjà local publicava una notícia a la seva contraportada sobre com anava vestida, no sobre la meva experiència laboral o la meva formació. Això és masclisme", afegia.

Glòria García (CDC) va començar la seva intervenció recordant la Clara Campoamor i Mònica Miquel —qui era present al debat com a assistent—, i va voler subratllar que "les dones tenim una manera de fer política més propera i amb una actitud més empàtica", ja que segons ella, "prioritzem de manera diferent".

L'acte el va tancar la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Queti Vinyals, qui exposava que "només el 30% dels regidors i el 10% dels alcaldes de Catalunya són dones", fet que demostra que "les quotes no són prou efectives, ja que els homes segueixen ocupant els primers llocs de les llistes electorals i quedant-se les regidories ‘dures'. Per sort, a Vilanova i la Geltrú això no passa". Vinyals va acabar demanant "cooperació a casa i a la feina per assolir la igualtat definitiva".
Un cop acabades les intervencions de les ponents es va obrir un torn obert de paraules, en el qual els assistents al debat van poder realitzar les seves reflexions, comentaris i aportacions.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00