Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2014

Èxit de la sessió Vilanova Extramurs organitzada per l’ADEG

12 persones no residents a Vilanova i la Geltrú donen la seva visió de la ciutat

"Equilibri". Aquesta va ser la paraula clau, en positiu i en negatiu, de les microponències que dotze persones no residents a Vilanova i la Geltrú van oferir ahir al vespre al Foment Vilanoví en el transcurs de la sessió "Vilanova Extramurs". Aquesta experiència va estar organitzada per l'ADEG, i forma part del calendari de trobades per al Pla Estratègic, així com del cicle de xerrades i conferències, Teixit Econòmic, que s'estan duent a terme amb motiu de la celebració de la Fira de Novembre aquest cap de setmana.

Els dotze ponents convidats a aquesta sessió van ser Jordi Cuyàs, cap de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès; Artur Duch, pintor i escultor sitgetà; Èric Enguita, empresari i enòleg d'Avinyonet del Penedès; Cristina Fabián, delegada d'ACCIO al Garraf; Ernest Gil, periodista de Sant Sadurní d'Anoia; Rosa Maria Gubianes, cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra al Garraf; Martí Sistané, consultor de Sant Pere de Ribes, Joan Anton Matas, empresari i president del gremi d'Hoteleria de Sitges; Vicenç Morando, periodista de Sitges; Carme Pérez, experta en Recursos Humans resident a Canyelles; Imma Pulido, cap de Comunicació de l'Ajuntament de Santa Margarida i Els Monjos; i Pere Sallent, periodista a El Vendrell.

Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; i Jordi Solé Tuyà, president de l'ADEG van ser els encarregats d'obrir l'acte. Per Gerard Figueras ha resultat molt positiu "aquest any i mig que hem estat treballant amb l'ADEG amb les sessions de prospecció del Pla Estratègic. Pot ser un document molt important perquè s'ha fet un treball amb consens polític i amb voluntat de transcendir l'actual mandat. El Pla Estratègic, amb l'ajut de tot, ens ha de servir per saber cap a on anem i cap a on ens hem d'orientar."

La sessió "Vilanova Extramurs" va estar moderada per la tècnica de la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Noemi Cusiné. Cada ponent va fer dues exposicions de dos minuts cadascuna. La primera responia a la pregunta sobre les potencialitats i els punts febles de la ciutat, mentre que la segona era una visió de Vilanova i la Geltrú a mig termini.

L'equilibri entre el turisme i la indústria, les lloances al comerç, la nàutica, el port, el passeig marítim, el caràcter dels vilanovins, la indefinició de marca de ciutat, la universitat, la reindustrialització, l'aposta pel sector serveis, la necessitat de retenir el capital humà a la ciutat, l'Eix Diagonal, l'àmbit Penedès, o la capitalitat, van ser algunes de les qüestions que en sentit positiu i negatiu van oferir els dotze ponents.

Isidre Also, secretari general de l'ADEG, va ser l'encarregat d'oferir unes primeres conclusions de la jornada. "La paraula equilibri, ha estat la protagonista de la sessió, en positiu i en negatiu. A la part amable ha aparegut la Universitat, l'element marí i nàutic, el fet que la ciutat actuï com a ròtula entre el mar i terra endins, o la capitalitat del territori. A la part més crítica destaca la indefinició, la manca d'elements de referència i la passivitat."

Finalment, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va tancar l'acte explicant que "aquestes sessions del Pla Estratègic estan recollint petites aportacions que, sumades, estan construint una fotografia molt exacte del que és Vilanova i la Geltrú. Des de Vilanova potser tenim una visió negativa i pessimista, mentre que la gent de fora té una percepció molt més positiva i engrescadora. Per això hem volgut apartar-nos del dia a dia i ser capaços d'esbrinar com estem, que tenim i cap a on hem d'enfocar per poder treballar pel futur. I el Pla Estratègic és una molt bona eina". L'alcaldessa també va voler agrair la participació del ponents, així com del treball de l'ADEG "per coordinar, treballar, recollir, sintetitzar, ordenar i classificar bé totes les aportacions que sorgeixen d'aquestes sessions."
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00