Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/03/2015

La Policia Local realitza una campanya de control de les distraccions al volant i respecte dels semàfors

Tercera campanya de control i vigilància 2015 de la Policia Local Tercera campanya de control i vigilància 2015 de la Policia Local

Els semàfors, els mòbils i els dispositius amb pantalla, objecte de la campanya de vigilància

Durant la setmana del 9 al 15 de març, la Policia Local de Vilanova ha realitzat la tercera campanya de control i vigilància del 2015. En aquest cas, ha estat una acció d'àmbit territorial català, coordinada amb el Servei Català de Trànsit, sobre distraccions al volant i l' incompliment de les obligacions indicades per un semàfor En total, han estat 26 les denúncies realitzades per la Policia Local, de les quals 21 han estat per no respectar els semàfors, 3 per utilització de telèfons mòbils i 2 per utilitzar pantalles visuals.

L'objectiu d'aquesta campanya és recordar als conductors que no es pot circular fent servir pantalles visuals incompatibles amb l'atenció permanent a la conducció, que no es pot conduir utilitzant aparells de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació que requereixi la intervenció manual del conductor i que cal respectar els semàfors.

El Reglament General de Circulació diu en l'article 18 quant a obligacions del conductor que:

1. El conductor d'un vehicle està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l'atenció permanent a la conducció, que garanteixin la seva pròpia seguretat, la de la resta dels ocupants del vehicle i la dels altres usuaris de la via. A aquests efectes, ha de tenir cura especialment de mantenir la posició adequada i que la mantinguin la resta dels passatgers, i la col·locació adequada dels objectes o animals transportats perquè no hi hagi interferència entre el conductor i qualsevol d'ells.

Es considera incompatible amb l'obligatòria atenció permanent a la conducció l'ús pel conductor amb el vehicle en moviment de dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió i reproductors de vídeo o DVD. A aquests efectes, s'exceptua l'ús de monitors que estiguin a la vista del conductor i la utilització dels quals sigui necessària per a la visió d'accés o baixada de vianants o per a la visió en vehicles amb càmera de maniobres posteriors, així com el dispositiu GPS.

2. Queda prohibit conduir i utilitzar cascos o auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so, excepte durant el corresponent ensenyament i la realització de les proves d'aptitud en circuit obert per obtenir el permís de conducció de motocicletes de dues rodes quan ho exigeixi el Reglament general de conductors.

Es prohibeix fer servir durant la conducció dispositius de telefonia mòbil i qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació, excepte quan el desenvolupament de la comunicació tingui lloc sense emprar les mans ni usar cascos, auriculars o instruments similars (article 11.3, paràgraf segon, del text articulat).

Queden exempts d'aquesta prohibició els agents de l'autoritat en l'exercici de les funcions que tinguin encomanades (article 11.3, paràgraf tercer, del text articulat).
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00