Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/09/2015

Torna l'intercanvi de llet per revistes a les biblioteques

La primera edició va ser un èxit i va recaptar més de 160 litres de llet    La primera edició va ser un èxit i va recaptar més de 160 litres de llet

Del 5 fins al 17 d'octubre, coincidint amb la renovació de l'arxiu de les biblioteques municipals, s'oferiran tres revistes a tothom qui porti un litre de llet per a l'Economat de VNG

La xarxa de biblioteques municipals de VNG realitza les properes setmanes un nou recapte de llet per a l'Economat de Vilanova i la Geltrú, en col·laboració amb els Serveis Socials de l'Ajuntament. Desprès de l'èxit de la primera edició, que es va fer el mes de maig a la biblioteca Joan Oliva, torna aquest intercanvi de llet per revistes, coincidint amb la renovació de l'arxiu de les biblioteques.

Aquesta segona edició es farà del 5 al 17 d'octubre, tant a la biblioteca Joan Oliva com a l'Armand Cardona, i tots els usuaris que hi vulguin participar rebran tres revistes del fons de les biblioteques a canvi del lliurament d'un bric de llet sencera destinada a les famílies vinculades al projecte social de l'Economat.

Es tracta d'una manera solidària de donar sortida a totes les revistes que es retiren de l'arxiu periòdicament, posant-les a disposició de la ciutadania que hi pugui estar interessada. La campanya llet per revistes és un nou exemple de com equipaments d'àmbits molt diferents poden fer possible un treball en xarxa que generi aliances i noves propostes a la nostra ciutat.

L'Economat de VNG
L'Economat està gestionat per Càritas de Vilanova sota la modalitat d'un supermercat, on les persones i famílies beneficiàries poden anar a buscar una quantitat d'aliments predeterminada i escollir, amb un sistema de punts, els productes que més s'ajusten a les seves necessitats. Aquests sistema garanteix un complement a l'alimentació bàsica de les famílies de Vilanova i la Geltrú amb ingressos insuficients o nuls, derivades des dels Serveis Socials municipals.

Taller de programació a la Joan Oliva
D'altra banda, aquest dimarts 29 de setembre comença a la biblioteca Joan Oliva la segona edició del taller gratuït ‘CodeClub: aprèn a programar ordinadors amb Scratch', adreçat a nens i nenes d'entre 10 i 12 anys. Es tracta d'una activitat pràctica d'informàtica per a aquells nens i nenes que vulguin iniciar-se en la programació d'ordinadors. L'objectiu és aprendre les primeres nocions de programació de forma divertida a partir de l'ús del programari Scratch. Les inscripcions a la biblioteca són obertes, i les places és limiten a un nombre paritari de nens i nenes fins a un total de 10 participants. Amb la col·laboració de la Xarxa de les biblioteques públiques de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya. Totes les sessions del CodeClub es realitzaran els dimarts a la tarda, de 17.30 a 19.30 h, fins al 15 de desembre.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00