Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/04/2016

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú presenta la seva memòria anual

   Glòria Garcia i Dionís Ginés, aquest dimecres a la Prefactura de la Policia Local de VNG Glòria Garcia i Dionís Ginés, aquest dimecres a la Prefactura de la Policia Local de VNG

Durant tot el 2015 es van realitzar gairebé 29.000 atencions de demandes ciutadanes, principalment en temes com el trànsit,la seguretat i l'ordre públic.

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha presentat la Memòria de 2015. Un document que es dóna a conèixer, després que fos presentat dijous passat en la Junta Local de Seguretat. En aquesta trobada de caràcter periòdic els diferents cossos policials amb competències al municipi exposen i comparteixen les seves dades amb els representants de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La Regidora de Seguretat, Glòria Garcia ha valorat de manera positiva la reunió de la qual es desprèn que Vilanova i la Geltrú és una ciutat segura "Aquesta és una percepció que també comparteixen amb nosaltres els altres cossos de seguretat presents a la reunió. Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, aporten dades que així ho indiquen" El Cap de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, Dionís Ginés, ha explicat si bé en alguns temes hi ha petits increments, tant les dades dels Mossos com de la Policia Local indiquen una tendència a la baixa en els delictes i faltes durant l'any passat. "El zero és una dada inassolible, però amb tot el respecte que per part nostre mereixen les persones víctimes d'un fet delictiu, hem de dir que s'han reduït les xifres i això és fruit del treball de tots els cossos de seguretat i de la immediatesa en la resolució dels conflictes. Em costa que això és a nivell de tota la comarca"

junta local seguretat 31 de març
La memòria de la Policia Local recull, entre d'altres, el nombre de demandes ciutadanes que s'han tramitat des de les dependències de la policia vilanovina. Així durant l'any 2015 es van realitzar gairebé 29 mil atencions, fet que situa la capital del Garraf com una de les quatre ciutats catalanes que més tràmits realitza al llarg de l'any. Segons Glòria Garcia, aquesta xifra demostra l'alt grau de confiança que té la gent en la Policia Local. "La Policia Local, per la seva ubicació al centre de la ciutat, per la seva presència al carrer i per la seva atenció a l'usuari, esdevé la primera policia de referència del ciutadà. A més també influeix el fet que col·labori i comparteixi actuacions i procediments amb els mossos d'esquadra, en temes com la violència de gènere i menors". En aquest mateix sentit s'hi ha referit Dionís Ginés, que ha afegit que l'emplaçament de la prefectura fa que el ciutadà els esculli en primera opció alhora de demandar atenció policial. "A més, tenim un conveni de col·laboració amb els Mossos d'Esquadra per intervenir en d'altres temes, de manera que s'amplien competències. També cal destacar que l'Ajuntament de VNG és un dels pocs que té un acord amb la plantilla d'agents pel qual es garanteix uns serveis mínims al carrer durant tot l'any. Això ens dóna major presència i més proximitat"

Les funcions que realitza la Policia Local són majoritàriament les relacionades amb el trànsit, tal i com demostra el fet que el 30% de les demandes ateses estiguessin relacionades amb aquest tema. Li segueixen les demandes relacionades amb la policia de seguretat i ordre públic, amb el 25% del total. L'11,5% correspon a actuacions de la policia administrativa, el 7'5% de policia assistencial, i l'1% de protecció civil. El 18% restant correspon a gestions internes com informació i detecció d'anomalies a la via pública, recuperació d'objectes perduts o col·laboració amb d'altres administracions.

Un altre dels aspectes que reflexa la memòria fa referència a la sinistralitat del trànsit. En aquest sentit, durant el 2015 va disminuir en un 2,1% l'accidentalitat respecte el 2014. Si bé la dada és positiva, lamentablement va acompanyada per un increment de la gravetat dels sinistres, amb dues víctimes mortals i 19 ferits greus o molt greus.

Les campanyes periòdiques de control sobre el trànsit i les campanyes adreçades als infants i joves pel foment de la prevenció d'accidents, civisme i educació viària, són per la Regidora de Seguretat un bon mecanisme per millorar les xifres. Només l'any passat van rebre formació més de 2.500 alumnes de sisè de primària de la ciutat.

L'increment de les intervencions fruit de l'aplicació de la nova ordenança de civisme i convivència aprovada l'any 2015 o la reducció del nombre de contenidors cremats a gairebé la meitat, respecte l'any 2014, són altres dels aspectes que es valoren positivament a la memòria. Per contra es detecta un augment dels incendis en habitatges a causa de les males condicions dels aparells elèctrics. Un fet estretament relacionat als efectes de la crisi econòmica que encara pateixen moltes famílies.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00