Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/02/2015

Serveis de neteja especials per Carnaval

La neteja especial comença durant la mateixa celebració de les Comparses  La neteja especial comença durant la mateixa celebració de les Comparses

La regidoria de Serveis Viaris centra els esforços en les accions especials de neteja durant els dies de Carnaval. Els caramels de les Comparses són els que més problemes generen aquesta setmana

Cada any per aquestes dates, els serveis de neteja de la ciutat han de fer un sobreesforç. I és que la celebració del Carnaval a Vilanova comporta que els carrers s'embrutin gairebé cada dia de la setmana de festa.
I una de les afectacions més importants la trobem en els caramels de Diumenge de Comparses. Es calcula que aquest 2015 se n'han llençat unes 120 tones pels carrers de la ciutat. Des de la regidoria de Serveis Viaris recorden que aquest any ha estat dels humits, que provoquen que el caramel s'enganxi molt al terra. Tot i així, les tasques de neteja s'estan desenvolupant amb la normalitat de cada any. La zona del centre, que inclou carrers com Caputxins, plaça de les Cols o la rambla Principal, es va començar a netejar la mateixa tarda de diumenge. Posteriorment s'han anat fent diferents passades amb aigua per poder acabar de polir el terra i eliminar la superfície enganxifosa.

Les tasques es desenvolupen durant aquests dies en tres torns de neteja, prioritzant les zones de vianants de dia, i els carrers amb pas de vehicles per la nit, per evitar les roderes i per minimitzar les molèsties de trànsit.

Dilluns ja va quedar neta de caramels la zona del centre, la rambla Principal i la de la Pau, l'àrea comercial, el carrer de l'Aigua, de la Unió, la zona del Mercat del Centre i els carrers adjacents, tot i que cal tenir en compte que en aquestes zones encara s'hi desenvolupaven actes de carnaval fins dimecres a la nit.

Aquest dimarts s'està tornant a repassar les zones més afectades i d'altres com l'avinguda de Francesc Macià, la zona de Can Marquès, La Geltrú, el Xoriguer i carrers adjacents. Per la nit tornaran a sortir els serveis especials de neteja per deixar nets diversos espais de cara al dimecres al matí.

Com en els darrers anys, la planificació de la neteja especial es desenvolupa fins dimecres o dijous per poder retornar els carrers al seu estat de neteja òptim.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00