Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2014

La Regidoria d'Esports promou un canal de natació en aigües obertes, a la platja de Ribes Roges

Canal de natació a la platja de Ribes Roges    Canal de natació a la platja de Ribes Roges

El carril té una distància de 350 metres, transcorre en paral·lel dins la zona de bany i està delimitat per boies

La platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú estrena aquesta temporada de bany un canal de natació en aigües obertes. Aquesta estrena és fruit del treball realitzat des de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament per tal d'oferir a la ciutadania nous espais i instal·lacions on poder practicar diferents modalitats esportives. 

En aquest cas, es tracta d'una instal·lació que té com a objectiu principal orientar els banyistes quan neden en espais naturals, en aquest cas el mar. Al mateix temps, ofereix un espai segur i amb distàncies mesurades per a totes aquelles persones que volen entrenar-se nedant en mar obert, tal i com ha explicat la Regidora d'Esports, Blanca Albà. "Aquest és el quart canal de natació d'aquest tipus que existeix a tot Catalunya. Amb la seva posada en marxa, a banda de l'ús que en fan els membres del Club Natació Vilanova i l'ús lliure, resol una mancança que tenien els atletes que s'entrenen en alguna de les modalitat de natació en aigües obertes, ja que fins aquest moment no existia un espai segur i en condicions on poder-ho fer".

El carril té una distància de 350 metres i està delimitat per 8 boies blanques, una cada 50 metres. El seu recorregut és en paral·lel a les boies que separen la zona de bany de la de navegació, i està situat a uns 150 metres de la platja.

La posada en marxa d'aquest carril ha comptat amb l'assessorament tècnic del Club Natació Vilanova i de la Federació Catalana de Natació, amb el qual es vol donar resposta a la creixent pràctica d'aquesta modalitat de natació.

El canal de natació es farà servir per la I Travessia de 5 i 10 quilòmetres Nedant La Mediterrània, que se celebra el 28 de juny. El dia 29 també s'utilitzarà per realitzar la V Travessa nedant Costa Daurada – Garraf, de Cunit a Vilanova, i la travessia nedant de 2 quilòmetres. Les proves estan organitzades pel Club Natació Vilanova.

La utilització del canal de natació està regulat per unes normes que cal conèixer i respectar si es vol fer ús d'aquesta instal·lació. Per tal de donar-les a conèixer al màxim s'han editat cartells i díptics que recullen aquestes recomanacions, que també es col·locaran a les cartelleres informatives de la platja. També es poden consultar a través del web municipal www,vilanova.cat 
 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00