Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/05/2016

El projecte científic del submarí ICTINEU3 a Neàpolis en el marc de la fira Blau-Verd

Els ponents, Carme Parareda i Pere Forés, parlen a VNG de les troballes arqueològiques i de les futures campanyes científiques i de biologia marina d'aquest submarí civil

Els projectes científics i arqueològics que du a terme el submarí ICTINEU3 van centrar la segona de les quatre conferències programades pel Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) en el marc de la fira Blau-Verd que se celebra aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú.

El submarí ICTINEU3 és un projecte científic civil amb capacitat per submergir-se a una profunditat de 1.200 metres i que pot recórrer fins a 40 km per sota de l'aigua amb una autonomia de fins a 10 hores submergit. La seva tripulació està formada per un pilot i dos observadors. En el disseny i construcció d'aquest projecte, totalment català, hi van participar una vintena d'enginyers.

A l'auditori de Neàpolis, aquest dilluns a la tarda Carme Parareda, enginyera en Topografia, cofundadora i administradora d'ICTINEU Submarins SL i Pere Forés, dissenyador industrial i cofundador de l'Institut Ictineu Centre Català de Recerca Submarina van donar a conèixer algunes de les descobertes científiques realitzades mitjançant aquest projecte, com per exemple les troballes arqueològiques d'àmfores romanes de 2.000 anys d'antiguitat i van avançar la propera campanya de recerca als canons submarins que hi ha situats a la Costa Brava, entre Blanes i Begur.

ictineu 2
La presentació de la conferència va anar a càrrec d'Emília Papiol, sotsdirectora d'Extensió Universitària de l'EPSEVG-UPC, qui va destacar la voluntat científica del CUM evidenciada per conferències com les que ha programat el campus en el marc de la fira del mar i el medi ambient Blau-Verd que se celebrarà el cap de setmana a la ciutat. Per la seva banda la regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, davant la coincidència del ple ordinari amb la conferència sobre l'ICTINEU 3, va donar la benvinguda als ponents a Neàpolis i a la ciutat i va disculpar-se per no poder seguir en primera persona el contingut de la conferència sobre el submarí ICTINEU3.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00