Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/02/2016

La regidora de Cultura Teresa Llorens, al programa Sessió Plenària de Canal Blau

El programa s'emet avui dilluns    El programa s'emet avui dilluns

Llorens parla del Carnaval i de la política cultural que vol liderar en aquesta legislatura

Cada dilluns s'emet el programa "Sessió Plenària" a Canal Blau Televisió, un programa d'entrevistes a polítics de la comarca conduït per Pere Lobato. I aquesta setmana la primera entrevistada és Teresa Llorens, tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, que repassa la política cultural que duu a terme des de la seva regidoria.

En la setmana de Carnaval, Llorens recorda que "aquesta festa ens identifica als vilanovins i vilanovines, la fem nostra, i cal agrair a les entitats i la FAC per tirar-la endavant, però també a tota la ciutadania que hi participa, que és un 90 per cent de la gent de Vilanova". La regidora diu que "L'Ajuntament coincideix plenament amb el posicionament de la FAC respecte el problema de l'alcohol a l'Arrivo, però són moltes les entitats que hi participen i que han decidit en assemblea. El debat és obert, però hem de ser conscients i evitar que es desvirtuï, perquè l'Arrivo ha de ser una festa de lluïment".
Pel que fa al pressupost que hi destina l'Ajuntament, Llorens recorda que no ha augmentat, però que, malgrat la situació crítica de les finances municipals, "no s'ha retallat ni un euro del pressupost de Carnaval, perquè les festes són un element de cohesió social".

En un altre ordre de coses, la regidora de Cultura destaca la posada en marxa de l'Espai Far, que s'espera que pugui ser una realitat aquest estiu, i que serà un espai de referència a la ciutat, un nou espai museístic que explicarà el discurs de la història marinera de la ciutat.

Per a l'equip de govern, diu, las Cultura i l'Educació són els dos pilars bàsics de l'estat del benestar, i per tant, si és té cura d'aquests dos pilars, Vilanova i la Geltrú tindrà uns ciutadans i ciutadanes formats. Per poder barrejar educació i cultura, la ciutat disposa dels equipaments idonis: teatre, auditori, escoles de música i d'art. Tot plegat lligat amb el suport a la creació escènica, que vol donar l'oportunitat als joves creadors i artistes de la ciutat de donar-se a conèixer.

Entre les prioritats de Teresa Llorens hi ha la d'oferir accés a la cultura a tota la ciutadania, aprofitant per exemple les biblioteques, però també posant en valor la riquesa patrimonial de la ciutat, tant material – amb museus com el Balaguer, el Papiol, les runes d'Adarró, el Museu del Ferrocarril o la Masia d'en Cabanyes-, com l'immaterial, amb el ric calendari festiu de Vilanova i la Geltrú.

"La cultura la fem entre tots, no només la institució municipal, sinó també el teixit associatiu, les entitats, i la ciutadania a títol individual. D'aquí sorgeixen iniciatives com el Festival Vida, el Nowa Reggae, el Tingladu.... iniciatives privades que cal cuidar", diu Teresa Llorens al programa.

"Sessió Plenària" es pot veure a la televisió local els dilluns a les 12 h, les 15 h, les 17 h, les 21 h i les 23 h, i a qualsevol hora a www.canalblau.cat.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00