Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/05/2013

El Centre d'Art Contemporani La Sala presenta una exposició col·lectiva de cinc artistes xineses i cinc artistes catalanes

5+5. Obra contemporània sobre paper 5+5. Obra contemporània sobre paper

'5+5 Obra Contemporània sobre paper' s'inaugura el dia 25 de maig i es podrà veure fins al 14 de juliol

El proper dissabte 25 de maig, a les 19.30 h a Centre d'Art Contemporani La Sala, tindrà lloc la inauguració de l'exposició temporal 5+5 Obra Contemporània sobre paper, Cinc pintores de Pekín i Canton + cinc pintores de Barcelona. Un projecte expositiu col·lectiu que neix amb la voluntat d'establir un diàleg artístic entre Orient i Occident, entre la força de les dones i la fragilitat del paper. I a la vegada pretén ser també un gest d'aproximació a la cultura i país xinès, cada vegada amb més presència i importància en l'escena econòmica, política i cultural internacional.

Els treballs de les artistes catalanes i xineses es mouen en un registre de gran subtilesa. El traç i el gest són dos elements constants en les seves obres, que utilitzen bàsicament els blancs i negres, amb alguna pinzellada més colorista.

El buit, com a element significatiu de l'estètica oriental, es va repetint en els treballs exposats. El buit es construeix com el paisatge de fons sobre el qual es pot escoltar la veu de l'artista. El resultat és un art delicat de gran qualitat tècnica i poètica, una reivindicació de la sensibilitat.

L'exposició ha tingut com a curador Àlex Mitrani, historiador de l'art.

Les artistes presents a la mostra són Qiu Hong, Yang Shun, Hou Shan Hu, Chen Zijun, He Guirui, Victoria Rabal, Maribel Mas, Núria Rossell, Rosa Solano i Matilde Vela.

Complementàriament a l'exposició s'organitzen dues visites comentades a càrrec de les artistes, el diumenge 9 de juny a les 12 h i el divendres 5 de juliol a les 20 h.

5+5 Obra Contemporània sobre paper es va inaugurar a la Fundació Setba de Barcelona en commemoració del Dia de la dona, i posteriorment d'haver itinerat per diferents galeries i centres d'art de Catalunya, viatjarà a la Xina, on té programades exposicions a Pequín, Shangai i Canton.

Per a més informació podeu entrar aquí.

L'exposició es podrà visitar fins al diumenge 14 de juliol. Els horaris de La Sala és de dimarts a dissabte de 18 a 21 h, i dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00