Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2012

'Ciutats de llibre': una nova forma de viatjar per les grans ciutats del món

Nou cicle del Bibliobloc a la Cardona  Nou cicle del Bibliobloc a la Cardona

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell inicia aquest nou cicle del seu Bibliobloc amb la ciutat de Barcelona

Aquest mes de gener, concretament el dia 24, la Biblioteca Armand Cardona enceta un nou cicle al seu Bibliobloc: Un mar de lletres que porta per títol Ciutats de llibre.

El cicle té per objectiu acostar els usuaris i usuàries a algunes de les ciutats més fascinants del món a través de la lectura d'una novel·la i del visionat d'una pel·lícula: literatura i cinema relacionats amb la ciutat triada.

No es tracta d'adaptacions cinematogràfiques sinó de pel·lícules que es complementen amb el llibre i que, en el seu conjunt, permetran al lector construir la seva pròpia imatge mental sobre aquesta ciutat, sovint, en diferents moments de la seva història. 

Amb aquest cicle, a banda de fer-se difusió del fons de la Biblioteca, es proposa als usuaris una lectura activa i comparativa, és a dir, veure quin tractament es dóna a aquestes ciutats a la novel·la i a la pel·lícula, quin tipus de personatges hi surten, quina forma narrativa utilitza l'autor... i conèixer millor les grans urbs que seran protagonistes.

El cicle, que es dinamitzarà des del BiblioBloc de la Biblioteca, comença amb la ciutat que tenim més a prop, Barcelona. En aquesta primera entrada es contrastarà la visió que ens dona Eduardo Mendoza a La ciudad de los prodigios amb la de Woody Allen a Vicky Cristina Barcelona.

El cicle continuarà durant el primer semestre del 2012 i tindrà una periodicitat mensual, possibilitant recórrer ciutats com Los Angeles, Nova York, Istambul, París i Londres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00