Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/01/2009

Representants de La Caixa visiten la Plataforma de Serveis a la Dependència de VNG

 La Plataforma de Serveis a la Dependència podria començar a funcionar l'any 2010  La Plataforma de Serveis a la Dependència podria començar a funcionar l'any 2010

L'entitat bancària finança una part majoritària de la construcció de l'equipament sociosanitari

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, la tercera tinent d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Salut, Sanitat i Convivència, Encarna Grifell i el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, han acompanyat aquest matí representants de "la Caixa" en un recorregut per les obres de la Plataforma de Serveis d'Atenció a la Dependència. Aquest equipament es construeix amb finançament majoritari d'aquesta entitat bancària, que aporta 10,5 dels 13,5 milions d'euros amb què està pressupostat l'edifici.

Els membres de "la Caixa" que han estat a VNG, encapçalats pel director executiu territorial a Catalunya, Manuel Romera, han pogut comprovar l'evolució de les obres de la futura Plataforma de Serveis a la Dependència.

Un cop acabada la visita, els representants municipals i els representants de l'entitat financera han mantingut una trobada amb la premsa, durant la qual l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha explicat que "aquest és un dels projectes de ciutat més destacats, ja que la seva construcció respon a una decisió municipal d'assumir la responsabilitat en els temes de salut, dependència i educació". L'alcalde ha dit també ser conscient dels riscos que implica aquesta responsabilitat però té la convicció que "és només amb l'acció directe que es poden millorar les coses".

Joan Ignasi Elena també ha volgut agrair especialment la implicació de "la Caixa" en uns moments que econòmicament no són fàcils. Un agraïments que també han vingut per part del responsable de l'entitat financera, Manuel Romera, el qual ha parlat de l'oportunitat que representa per "la Caixa" la participació en una iniciativa que beneficia els ciutadans que més ho necessiten. En aquest mateix sentit ha afegit "tenim l'obligació de col"laborar en aquells projectes que tenen relació directe amb les activitats de la fundació i per això volem agrair l'Ajuntament de VNG l'oportunitat de demostrar amb fets allò que per nosaltres són els nostres objectius, el benestar de les persones".

La implicació de "la Caixa" en el projecte vilanoví s'emmarca en un conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Federació de Caixes d'Estalvi per al finançament d'infraestructures socials, amb l'objecte de facilitar la construcció, rehabilitació i dotació d'equipament de les iniciatives destinades a l'acolliment residencial de persones grans o amb disminució física, psíquica o mental a Catalunya.

La Plataforma d'Atenció a la Dependència de VNG es dedicarà a l'atenció integral de les persones amb dependències, amb la finalitat de promoure'ls l'autonomia personal. Com és ben sabut, amb la seva creació es dotarà la ciutat de 132 places noves de residència i 60 de centre de dia, a més d'altres serveis de caire social. L'edifici s'està construint al costat de l'Hospital de Sant Antoni Abat, al carrer de Sant Josep. La proximitat entre ambdós centres permetrà que en una mateixa zona es concentri tota una pastilla sanitària i social d'atenció a les persones. En total, el nou edifici tindrà una superfície de 13.889 metres quadrats.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00