Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/05/2013

Jornada d'infermeria neurològica a Sant Camil

L'alcaldessa de VNG va inaugurar la Jornada com a presidenta del CSG   L'alcaldessa de VNG va inaugurar la Jornada com a presidenta del CSG

Més de 150 professionals infermers es reuneixen a l'Hospital Residència Sant Camil en motiu de les VI Jornades Catalanes d'Infermeria Neurològica

Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta del Consorci Sanitari del Garraf, va inaugurar divendres a l'Hospital Residència Sant Camil la VI Jornada Catalana d'Infermeria de Neurologia de la SEDENE (Sociedad Española de Enfermería Neurológica). Lloveras va destacar en la inauguració "la qualitat i importància de la tasca dels infermers i infermeres, que ha evolucionat molt cap a l'especialització, com queda demostrat en jornades com aquesta", i va encoratjar tots els presents a "continuar treballant per oferir una assistència d'alta qualitat tècnica i humana".

La trobada va servir per actualitzar coneixements i compartir experiències enriquidores en l'atenció i cura a persones amb malalties neurològiques. Durant tot un dia, professionals d'infermeria de tot el territori català van poder compartir experiències, casos i actualitzar coneixements sobre les cures a pacients amb malalties neurològiques més prevalents, com són l'ictus, l'esclerosi múltiple i el deteriorament cognitiu.

Des del Consorci Sanitari del Garraf es van presentar els recursos socials i sanitaris que existeixen a la comarca en l'atenció a persones afectades per un ictus, així com la figura de la infermera gestora de casos de neurologia. Aquesta infermera especialitzada és la referent dins dels hospitals i enllaç amb l'atenció primària i s'encarrega de proporcionar el millor recurs per al pacient en cada moment de la seva malaltia. D'altra banda, es va remarcar la importància de l'educació i la promoció de la salut com a factor clau per corresponsabilitzar el pacient en la cura de la seva pròpia salut i motivar el canvi d'hàbits per evitar patir un ictus en cas que existeixin factors de risc. Les ponències van tenir com a eix denominador la importància del treball en equips multidisciplinaris (metges, infermers, terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes, treballadors socials, etc.) i la implicació del pacient i la família per oferir una millor atenció i aconseguir millors resultats en la recuperació del pacient i mantenir-los en el temps.

La inauguració va comptar amb les intervencions de Marga Chárlez, directora d'Infermeria del CSG Neurològica; i Sílvia Reverté, presidenta de la SEDENE. També va incloure la conferència inaugural "La contribució de la infermera en els resultats de salut", a càrrec de Montserrat Teixidor, degana del Consell de Col·legis d'Infermeria de Catalunya.
En la clausura, Sílvia Reverté va voler destacar "el rècord d'assistència i l'interès demostrat en una trobada molt profitosa per a tots nosaltres".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00