Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/05/2014

Neus Lloveras i Joaquim Gay de Montellà parlen del potencial de VNG al voltant del mar

L'acte va tenir lloc a la sala d'actes de la Gran Penya  L'acte va tenir lloc a la sala d'actes de la Gran Penya

En un acte organitzat per la Gran Penya, l'alcaldessa es va referir a la "porta d'oportunitats" en àmbits com el port, el turisme i el coneixement

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va parlar ahir de les oportunitats que el mar pot donar a la ciutat, en un acte organitzat a la Gran Penya, que comptava amb el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, com a convidat. L'acte va comptar amb diversos representants municipals entre el públic, com són la regidora d'Educació i Societat de la Informació, Ariadna Llorens, el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, i el regidor del Grup municipal socialista Miguel Ángel Iglesias.

Neus Lloveras va argumentar la necessitat d'adaptar el model econòmic de la ciutat, en què la indústria i la construcció ja no poden sostenir el pes del mercat laboral. En aquest sentit, per a l'alcaldessa cal aprofitar l'avinentesa del moment actual per aprofitar tots els actius que Vilanova i la Geltrú té al voltant del mar, "una porta d'oportunitats", en els àmbits de l'activitat portuària, el turisme i el patrimoni, i la recerca i el coneixement.

Pel que fa al Port, es va referir, entre d'altres, a l'increment d'activitat comercial viscuda els darrers dos anys, en què s'ha publicitat el port vilanoví a l'interior del país. D'altra banda, va citar el projecte d'acollida del Far, l'esforç per incrementar l'oferta hotelera i la creació d'espais atractius per realitzar activitats a la vora del mar, com la proposta de la plaça del Port, per fer créixer la capacitat de la ciutat d'acollir visitants. Així mateix, va destacar la presència de la UPC i dels centres de recerca al voltant del mar vinculats a la universitat, així com la voluntat d'acollir ensenyament en nàutica. Per a l'alcaldessa, tots aquests actius porten a afirmar que "volem ser 'la porta al Mediterrani' de la Catalunya interior".

En la mateixa línia, el president de Foment del Treball va parlar de "l'economia blava", entesa en els fòrums econòmics com la capacitat de servir-se del coneixement en relació al medi ambient per obtenir més eficàcia i traduir-ho en oportunitats de negoci. En aquest sentit, Gay de Montellà veu a Vilanova i la Geltrú l'ocasió de potenciar un clúster nàutic amb tots els actius al voltant del mar. El president de Foment del Treball va destacar el potencial del Port de Vilanova i la Geltrú, amb possibilitats de créixer encara més si es desenvolupa el corredor Mediterrani, ja que podria esdevenir una porta d'entrada de mercaderies per connectar el nord d'Europa amb Àsia pel canal de Suez.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00