Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/11/2016

Nou persones inscrites al programa de Garantia Juvenil s'incorporen a la plantilla de l'Ajuntament de VNG

    Els nous contractats ja han començat a treballar Els nous contractats ja han començat a treballar

El contracte en pràctiques té una durada de sis mesos.

Des d'aquesta setmana nou persones han començat a treballar a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Són joves inscrits al programa de Garantia Juvenil als quals se'ls ha realitzat un contracte en pràctiques per un període de sis mesos.

Els nous treballadors formen part del grup de 2.250 joves de tot Catalunya que des d'aquest mes de novembre ja desenvolupen tasques en ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre, de diferents municipis catalans. En el cas de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú realitzaran tasques a les regidories de Comunicació, Joventut, Promoció Econòmica, Secretaria, Llicències i disciplina, IMET, Recursos Humans, Serveis Socials.

Les persones contractades estan inscrites al programa de Garantia Juvenil, i en moltes ocasions busquen la seva primera experiència professional. Totes elles disposen de titulació universitària i de cicles formatius.

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha destinat 24.800.000 euros a aquesta iniciativa, que té com a objectiu que els joves millorin la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i competències derivades de la pràctica laboral.

La Garantia Juvenil


La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Unió Europea contra l'atur juvenil, dotat amb 6.000 milions d'euros distribuïts entre els estats membres segons les necessitats de cada mercat laboral. Catalunya compta amb 241 milions d'euros fins a l'any 2020, entre fons propis i del Fons Social Europeu.

Els joves beneficiaris, que han de ser menors de 30 anys inscrits al programa que compleixin els requisits, tenen el compromís de la Generalitat de rebre ofertes de formació, feina, pràctiques laborals o emprenedoria, en un termini de quatre mesos des que van acabar la formació o van començar el període d'atur.

Els serveis oferts als joves es divideixen en tres grups en funció dels objectius: activar les persones joves no ocupades ni integrades en els sistemes d'educació o formació; reforçar l'ocupabilitat i les competències professionals d'aquest col·lectiu; i incrementar l'emprenedoria dels joves en els sistemes d'educació o formació com a via d'accés al mercat laboral.
A Vilanova, els joves que desitgin comptar amb les oportunitats que ofereix la seva inscripció al Programa de Garantia Juvenil, poden adreçar-se a l'Oficina Jove, on els atendran, oferiran informació i orientació i els/les ajudaran en el procés per a ser-ne beneficiari/a.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00