Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/09/2015

Neus Lloveras obre el fòrum de l’ADEPG parlant d'activitat econòmica pel pròxim quadrienni

L'alcaldessa presenta les principals línies d’acció pels pròxims quatre anys

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha obert aquest matí el nou Fòrum de l'ADEPG, en el marc d'un esmorzar al restaurant Marejol amb la presència d'una trentena llarga d'empresaris de la ciutat, i del regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras. El tema proposat per l'ADEGP ha estat l'activitat econòmica a Vilanova i la Geltrú durant el pròxim quadrienni. El president de l'ADEPG, Jordi Solé, ha estat l'introductor d'aquest acte organitzat per l'associació empresarial i que ha comptat amb el patrocini de Grup4.

L'alcaldessa ha agraït haver estat la persona escollida per inaugurar aquest fòrum de nou format que "crea un nou espai de debat i facilita la interacció entre els agents del territori." Lloveras també ha destacat la relació de complicitat que durant la passada legislatura l'Ajuntament ha mantingut amb l'ADEPG, molt especialment en el projecte de construcció del Pla Estratègic. "Aquesta bona relació ens permetrà ara començar a treballar en accions concretes a partir de les conclusions del Pla Estratègic". A la seva intervenció, Neus Lloveras també ha defensat el nou govern municipal entre CiU i PSC. "Estem a punt dels primers 100 dies de mandat i sabem que quatre anys passen molt ràpidament. Però ara aportem l'experiència dels quatre anys anteriors amb un govern, una mica diferent, però que al llarg d'aquest dies ha generat ja un balanç molt positiu. Estem treballant i fent política municipal amb les idees molt clares per ambdues bandes i sense retrets."

L'alcaldessa ha continuant la seva exposició explicant que la prioritat del govern és la urgència social. "Hem de tenir en compte que hi ha 600 famílies que son usuàries del nou economat i que a la regidoria d'habitatge hi ha, en aquests moments, 400 expedients de persones amb risc de perdre el seu habitatge. Les xifres de l'atur son del 17% que, tot i millorar, segueix sent massa elevat. D'altra banda tenim la situació econòmica de l'Ajuntament que és molt dolenta i perjudica la consecució d'objectius. Per això volem crear polítiques que ens ajudin a sortir d'aquesta situació." En aquest sentit l'alcaldessa ha destacat quatre objectius del govern a l'eix estratègic de la Ocupació i la Promoció Econòmica. "En primer lloc enfortir el teixit econòmic de la ciutat. En segon lloc cercar solucions per les persones amb risc d'exclusió laboral. En tercer lloc crear una major eficiència a l'administració. I, finalment, treballar de la mà amb el teixit econòmic de la ciutat. Això defineix l'accio del govern que es veurà plasmada en el pròxim Pla d'Actuació Municipal (PAM) a principis de 2016, després d'un ampli procés participatiu."

Com a accions més concretes l'alcaldessa ha destacat la calendarització del Pla Estratègic, l'aposta per la industria del coneixement, la millora de la logística i la connectivitat als polígons ja existents, el treball per la Destinació de Turisme Familiar, reforçar el paper de capital comercial de la ciutat, la consolidació de l'activitat industrial, l'eliminació o la rebaixa dels peatges, la reordenació de la façana marítima, la definició de l'Espai Far, projectes amb la universitat i la creació de formació especialitzada, o el manteniment dels programes d'ocupació i el treball sobre el Pacte Local per a l'Ocupació.

Un cop acabada la intervenció de Nues Lloveras s'ha obert un torn de preguntes on els empresaris assistents al fòrum han expressat les seves opinions o bé han formulat preguntes. Al llarg d'aquest espai s'ha parlat del paper de la indústria a la ciutat, de la necessitat de promocionar l'eficiència energètica a través d'ajuts fiscals, o de la importància del port en l'economia local. També s'han plantejat qüestions sobre noves tecnologies, universitat, coneixement i s'ha reivindicat la capitalitat de Vilanova i la Geltrú no només de la comarca, sinó de la vegueria. També s'ha suggerit la creació d'un parc tecnològic amb empreses amb valor afegit per ajudar a reconvertir els polígons industrials.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00