Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/12/2015

Arriba el Nadal al Centre Obert, que estrena logotip

El logo ha estat escollit entre les propostes dels usuaris i educadors   El logo ha estat escollit entre les propostes dels usuaris i educadors

El Centre Obert de Vilanova i la Geltrú presenta el nou logo amb una festa a la nau del Museu del Ferrocarril

La Xarxa de Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú va celebrar dimarts l'arribada del Nadal i la presentació del logotip del servei, en una festa amb els infants que participen al servei, les seves famílies, i les entitats que hi col·laboren.

L'acte va ser conduït per dos joves participants del centre obert Espai Jove, que van donar pas a les paraules de benvinguda de l'alcaldessa Neus Lloveras. Seguidament, cada Centre Obert va projectar un vídeo de presentació: els nens i nenes del grup de mitjans i grans del Centre Obert Tacó va presentar el seu lipdub nadalenc, els infants del grup de mitjans i grans del Centre Obert Molí de Vent van presentar un vídeo on explicaven què és el Centre Obert i què significa per ells, i els infants del Centre Obert de Mar (grup de petits i grup de grans) van presentar la seva cançó.

centre obert públic
Després, tots els educadors i educadores del Centre Obert van explicar quina és la intencionalitat i l'objectiu del servei, així com la necessitat de cuidar-lo, ja que és tracta d'un servei preventiu que ajuda als infants de la ciutat, i aquesta prevenció reverteix en la millora tant dels infants com de les famílies, a més d'evitar el deteriorament de situacions fràgils. El grup de professionals va exposar la necessitat d'ampliar hores de treball per poder millorar la qualitat del servei i poder aprofundir en aspectes que ara mateix no es poden tractar amb profunditat, com ara treballar conjuntament i millor amb les famílies, poder treballar més amb els centres educatius o crear una escola de pares i mares. També van voler agrair totes les persones i entitats de la vila que col·laboren amb el Centre Obert: Club Handbol Vilanova, Taller dels Sentits, Associació Esportiva Pasífae, Hípica Love Horse, diverses regidories de l'Ajuntament, Economat, Mensa del Cor, Biblioteques Municipals, SEL Vilanova i la Geltrú, centres educatius de la ciutat, Centres Cívics i les seves directores, CAPI Baix-a-Mar, ELNA educació emocional, Associació Capoeria Garraf, Hort Total, Centre Aprèn +, Taekwondo del centre cívic Molí de Vent, escola de ball Teresa Carulla, AV La Sardana, bar del centre cívic del Tacó, associació modelisme centre cívic La Sardana, esplai Drac Màgic, Can Pistraus, Club Bàsquet Samà, i Dinami-k club atletisme Vilanova.

La regidora de Serveis Socials i Salut Gisela Vargas va tancar els parlaments fent èmfasi en la importància del servei, i tot seguit es va presentar per sorpresa el documental realitzat per Gem Bernadó on s'explica el dia a dia del Centre Obert.
Com a fi de festa, els Bordegassos de Vilanova van fer un pilar i van desplegar el que serà el logotip del servei. Aquest logo es va triar entre els dibuixos que el curs passat van realitzar usuaris i educadors del servei. centre obert pilar

Finalment, es va gaudir d'un refrigeri mentre els Bordegassos i l'associació de Capoeira amenitzaven l'estona amb tallers per als infants.

Els dies previs abans de les vacances de Nadal, cada centre obert celebrarà l'arribada de les festes, i s'oferiran detalls a cada infant, sobretot llibres de lectura per tal que els dies de vacances puguin tenir una estoneta de lectura.

El Centre Obert és un servei preventiu socioeducatiu que s'inscriu dins el marc d'actuació dels Serveis Socials Bàsics. Té com a objectiu enfortir la xarxa d'atenció i els recursos cap als infants i adolescents de la ciutat, especialment aquells que viuen en situació de vulnerabilitat i risc social.
Actualment el Centre Obert té 4 espais, ubicats als centres cívics del Molí de Vent, del Tacó, de Sant Joan i de La Sardana, a més d'un grup d'infants petits (d'entre 4 i 6 anys) al CAPI Baix-a-Mar.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00